söndag 12 februari 2012

Småpass

Den här helgen har jag inte hunnit till någon brukshundsklubb, utan jag har kört några 10 minuters pass ett par gånger varje dag. Inomhus, på gatan, nere vid hamnen och på en närliggande parkering. Fokus har fortsatt legat på frittfölj, z:at och fjärrdirigering.
Underbart känns det när jag märker vilket resultat fjärrdirigeringsträningen har givit. Igår gjorde hon en klockren fjärr på 20 meters håll. Inga fuskstå och hyfsat snärtiga bakåtsitt. Träning ger färdighet!

Även den långsamma marschen har blivit bättre. Inomhus går hon jättefint och vinglar inte alls. Ute på gatan gick det också hyfsat ikväll!

Och hur går det med gnällandet då? Jag upplever att gnällandet inte bara är kopplat till aktivitetsnivån. Hon kan ljuda även när hon känns lugn. Hela friaföljet har blivit lugnare och mer sansat, men oftast blir det ungefär två gnäll om vi går ett frittfölj på ett par minuter. Då pausar vi. Jag lägger henne, väntar, lägger en hand på hennes manke och klappar henne lite. Sen börjar vi om och gör om den sekvensen där hon gnällde. Jag har ännu inte känt att ljuden har minskat, men att hennes aktivitetsnivå har gått ner. Det ska bli spännande att se hur det går framöver.

1 kommentar:

Hanna aka Lilla My sa...

Låter som ni är på rätt väg. Härligt :)