torsdag 9 februari 2012

Träning i toto-hallen!Heter den verkligen så? Igår fick jag följa med Jenny som tränar med ett gäng från dtbk på Täbygallopp! Varmt och gott. Tre olika golvunderlag i samma lokal och lite lagom mycket okända hundar som voffade. Superbra. Stort tack Jenny för att jag fick följa med. Kanske kan jag få följa med nån mer gång om jag är riktigt snäll och tyst och nästan inte märks alls!

Vi tränade frittfölj, sitt i grupp och platsliggning och en hel del fjärrdirigerigering på de olka underlagen. Fria följet klarade hon fint, men fjärren var svårare på det halkiga underlaget. Det behöver vi träna mer på.

För att göra skiftena rätt på ett halkigt underlag så behöver Fixa vara fokuserad på att verkligen ha tassarna still. Det mer naturliga är ju att flytta tassen lite när hon börjar att halka. Igår tryckte jag på hennes ben lite och försökte få henne att hålla emot. Samma problem gäller vid Platsliggningen. När det är halkigt glider Fixa ner på ena skinkan eller så börjar ben och tassar att sticka ut åt alla håll och kanter. Även här försöker jag få henne att förstå att hon aktivt ska jobba med att inte glida. Jag puttar henne lite mjukt åt sidan och berömmer henne när hon håller emot.

Tjingeling!

6 kommentarer:

Kung Knut sa...

Hej Katarina,

det är så roligt följa dig och Fixas äventyr.

Ja, det heter totohall. Det är i totohallen totalisatorspelet görs, man spelar på toton. Jag ser själv hur dumt det ser ut nedskrivet men det är så man säger :)

Kram o lycka till i fortsättningen!
Eva

Katarina sa...

Hi, hi tack Eva. Ja visst ser det konstigt ut på pränt!
Kram

Katarina sa...

Jag trodde det var nån slags slang för häst. Man brukar ju säga så till bebisar. Titta toto! När man ser en häst:-)

Anna och Juni sa...

Å härligt med inomhusträning! Såg att ni är reserver till tävlingen om två veckor som Anna ska tävla. Hoppas du kommer med så vi ses!

Katarina sa...

Jag är fjärde reserv eller nåt sånt så det känns inte så troligt tyvärr.

åsah sa...

fina fixa! hallen verkar intressant.. svårt med hala golv!