söndag 25 mars 2012

Helgen

Efter den här helgen har jag faktiskt fått lite färg på kinderna. Igår höll jag hundkurs halva dagen och Fixa var med som demonstrationshund. Väldigt skoj tyckte Fixa att få visa en massa grundövningar och få belöning lätt som en plätt. Förutom när hon blev fastbunden vid ryggsäcken då, det var inte så populärt.

Grupperna var iallafall jätteduktiga och  hundarna koncentrerade sig fint trots nya gäng. En massa  grundövningar stod på schemat och då blev jag såklart ännu mer valpsugen. Det är så roligt med nyinlärningen med en ung hund.. Och det går ju så rasande snabbt fram i början också.

Idag skulle jag varit med på en träningstäving i Botkyrka, men tiden räckte inte riktigt till tyvärr. Men promenad och träning hanns med på morgonen med Johanna och Pi.

Två kedjor blev det. Dirigeringsapportering, Hoppapport, Vittring, och ett skifte i fjärr med belöning för bra stadga var första kedjan.  Bra känsla och sansad Fixa.    Kedja nummer två var kortare. Ingång på planen och ställa upp för ett moment, transport till ny utgångspunkt för fjärrdirigering. Fjärr på fullt avstånd och tio skiften. Ny transport och inkallning med belöning för ställandet.  Bra känsla i den här kedjan också, men Fixa fuskställde sig vid ett tillfälle och satte sig upp lite konstigt i slutet.

Pi jobbade på bra och visade bla upp en fin aktivitetssänkning från dirigerinsapporteringen till frittfölj, ett snyggt frittfölj och en bra hoppapport.  Vi fick till bra, effektiv träning ihop idag. Kändes mycket bra. Tack Johanna!

Sen bar det in till stan. Molly och Nell skulle få sina "läsborgarmärken" från Akademibokhandel. Första märket får man när man har läst fem böcker själv, sen tio och det sista märket efter femton böcker. Vilken bra grej, ungar älskar ju att ta märken!

Vi strosade omkring i den nya gallerian "Mood" som ligger precis vid NK. Där var hela Östermalm kändes det som . Mycket vita tänder, välmanikerade naglar och välklippta frisyrer.  Kände ett akut shoppingbehov efteråt:-)
Inga kommentarer: