söndag 18 mars 2012

Intressant och inspirerande

Jag har följt livesändningen ifrån Malmömässan nu på morgonen.  Jag såg inte alla hundar såklart, men ganska många hann jag med. Väldigt givande att sitta så här framför datorn och studera ekipagen. När man är på plats IRL blir man mer distraherad av allt runt omkring, och ska jag tävla själv så tittar jag inte alls på de andra.   Jätteroligt att se alla duktiga ekipage i den ringen som filmades.

Själv studerade jag främst vad som hände mellan momenten. Hur hundarna blev bekräftade, hur de fördes från ett moment till ett annat osv.  Intressant och det gav det lite ideer till vår egen träning. De hundar som jag tycker påminner lite om Fixa till sättet tittade jag såklart lite extra på.

Mona Kjernholms yngsta hund som låg mellan momenten och lugnt blev kliad. Eller Sheeger som hölls ganska strikt om jag inte minns fel. Shikka var en härlig hund att titta på.  Hanna med Bacci tror jag hennes golden heter gjorde också ett trevligt intryck. Glatt och lagom aktivitetsnivå.

 Ett ekipage som fick allt att se så lätt ut var Karin med Qlura. Inget tjafs utan momenten bara matades på ett efter ett. Lugna övergångar mellan momenten. Fokuserad hund. Väldigt proffsigt såg det ut.

Idag har jag fått till väldigt fin störningsträning själv med Fixa. Idag är det vår i Vaxholm och det betyder att turisterna har anlänt. Helt plötsligt ska det fin promeneras överallt. Tom på min lydnadsplan som visst inte är min egen utan en liten grusplätt nere vid Norrhamnen. Plötsligt stod det fem personer på min plan. Vid de uppställda konerna och i närheten av både apporter och vittring. Men vi körde vårt program ändå för de verkade inte allt för negativt inställda till hundar.

Fixa jobbade på hur fint som helst och tittade inte ens på de ofrivilliga domarna och sekreterarna. Gjorde en kedjamed frittfölj, z:at, inkallning, dirigeringsapportering, vittring, fjärr och avslutade med ett konskick.  Pausade några sekunder här och där i transporterna och klappade henne lugnande.  Hon kändes jämn, varvade inte upp sig mer och mer. Skönt. Det känns som om vi börjar komma någon vart igen.
Snart är mössan ett minne blott, för ett par månader iallafall (fota Johanna Blom)

3 kommentarer:

Hanna aka Lilla My sa...

Tack! Vad glad jag blir. Är faktiskt positiv överraskad över hur lugn Bacci faktiskt var och hoppas det hänger kvar till framtida tävlingar.

Vi har lagt om träningen lite och tanken är att det lugnet, ska fastna och visa sig även på tävlingar.

Lena Löfroth sa...

Vad festligt att du tyckte att Sheger såg strikt hållen ut!

Det var han nämligen inte, han valde själv att fokusera på mig mellan momenten och evt. jämt tjuvkika lite vart nästa spännande lek skulle kunna tänkas börja...

Katarina sa...

Då har du lyckats Lena! Dit vill jag också komma nån gång.