torsdag 22 mars 2012

Må bra grejer

När jag äter bra och rör på mig så blir jag glad. Jag mår bra och jag trivs med mig själv. Härliga grönsaksröror, frukt, bär, nötter, choklad, fisk, fullkorns ris och grovtbröd.
Att gå promenader räcker inte för att jag ska känna det där riktiga välbefinnanandet i kroppen. Jag behöver svettas lite, bli andfådd. Att springa ute med hundarna  är bäst.

Jag skulle aldrig kunna äta LCHF-kost även om jag blev smal som en sticka av det. Tycker det känns äckligt helt enkelt. Dessutom gillar jag inte dieter med en massa förbud. Inte äta bröd, inte äta potatis, inte äta frukt osv. För ett par år sedan köpte jag boken Supermat som beskriver vilka produkter som är extra bra för oss och på vilket sätt.  Inte massa förbud utan en massa tips om vad som är bra att äta mycket av och varför. Goda recept finns det i den också.

Tyvärr har jag som många andra en på- och av-knapp när det kommer till mat och motion. En bulle blir gärna början på en helg med allt för mycket dålig mat som gör mig sur och trött.  Det är viktigt att hitta balansen tror jag. Att varken frossa eller vara hysteriskt nyttig. Att äta lagom mycket, lagom nyttigt och att svettas och röra på sig regelbundet.

Motionen har jag ganska lätt för, men en balans i kosten är svårare att hitta.
Ha, ha ett inlägg som inte handlar om hundar-håll i hatten och håll till godo!


2 kommentarer:

åsah sa...

låter väldigt vettigt.. jag anstränger mig egentligen inte med varken kost eller motion.. men eftersom jag har hund som behöver fystränas inför rapporten, så blir det ganska mycket offroad prommisar och nu kan man ju börja cykla.. känner också att man naturligt blir mer sugen på nyttigare mat också.. frukt och bär.. mmmm!

Katarina sa...

Hi, hi Åsah nu kommer jag att låta gammal, men jag ansträngde mig inte jag heller i "din ålder". Men efter trettio då börjar det gå utförs med ämnesomsättningen, och värre lär det väl bli. Så här gäller det att ligga i för att inte svälla upp allt för mycket ;-)