torsdag 8 mars 2012

Tankens kraft

Efter egna funderingar,  diskussioner med Jenny och kloka kommentarer här på bloggen, så gick jag idag ut och tränade med ett enda syfte. En bra känsla hos både mig och Fixa.

Jag lyckades. Istället för att fokusera på att det skulle bli fel så belönade jag henne  för rätt beteende, nämligen fokus och tystnad. Det blev ett pass med högre förstärkningsfrekvens än på länge, men med lugna belöningar genom omvänt lockande.

Det blev ett halvkvävt pip i friaföljet som jag nonchalerade, och ett pip i en start samtidigt som jag sa "fot". Då blev det paus, men utan att hon fick lägga sig. Istället klappade jag henne lugnande medan hon satt och fokuserade på att hålla en positiv känsla i kroppen.  Jag lyckades.

Lite senare blev det promenad och träning med Emma. Vi började träna var och en för sig, fast samtidigt.  Jag började med z:at.  Stadgan har verkligen blivit toppenfin i z:at nu, men jag måste påminna henne lite om farten på ligg och stå.

Det blev lite frittfölj också med ett fåtal ljud, men jag lyckades ändå hålla mig positiv. En liten kedja utan kommendering med kort frittfölj, fjärr och de två första skiftena i z:at.  Ok känsla.

Vi avslutande med dirigeringsapportering och vittring med Emma som kommenderade.   Inga avslutningsgnäll och inget tugg. Bra gripande och metodiskt letande efter pinnen. Vi behöver jobba lite med konen, hon saktar ner lite de sista stegen.

Känslan idag var riktigt bra, och det känns härligt att många moment börjar kännas riktigt stabila. Fjärren, vittringen, dirigeringen, metallapporten är jag riktigt nöjd med.

 I rutan har hon börjat sakta ner lite själv de sista stegen så det måste vi jobba vidare med, och i inkallningen har stadgan blivit bättre. Jag har ju jobbat med att hon ska ligga med hakan i backen precis som under platsliggningen.  Ställandet kan dock bli bättre. Även z:at har ju faktiskt förbättrats markant.

Varför rablar jag upp momenten och hur de går? För att jag har låtit ett moment styra vår känsla alldeles för mycket. För det enda momentet som jag egentligen är riktigt missnöjd med just nu  är ju just friaföljet.

Tjingeling och tack för pepp både på blogg, i telefonen och på träningsplanen!

3 kommentarer:

Helena och Mocca sa...

Jättehärligt att läsa ditt nya blogginlägg! Kämpa på - känslan är det viktigaste!

Katarina sa...

Tack Helena! Jag saknade dig på lägret förresten, hade hoppats på att du skulle komma med!

Mia sa...

Håller med ovanstående, jättehärligt att läsa om din goda känsla i träningspasset och att du lyckades fokusera på (ALLT) det positiva ni presterade :D!