tisdag 13 mars 2012

Träning med Emma

Emma och Meg
 Solen värmde härligt idag och vi behövde inte stressa iväg någonstans efteråt. Det blev både promenad och träning i värmen, 12 plus visade biltermometern. Härligt, eller hur!

Fixa gjorde en kedja med dirigeringsapportering, fjärrdirigering, vittring och avslutning med belöning för rutskick. Känslan var bra och Fixa kändes lagom trots kommenderingen.  Jag lyckades  fullfölja kedjan trots småfel som jag kan ha svårt att blunda för. Vi tränade även stadga och inkallning från rutan. Stadgan har blivit bättre, men vid första inkallningen kom ett rejält tjut när hon sprang mot mig. Jag felade direkt och avbröt inkallningen. Vi gjorde sen flera inkallningar till utan ljud.

Avslutningen  av rutan har jag tränat lite dåligt vilket har lett till att Fixa går ett ganska dåligt frittfölj efter inkallningen och ibland sätter sig snett, eller iallafall liksom lutar sig utåt. Nu fortsätter vi istället friaföljet så att hon inte bara ska ha tankarna på avslutningen och belöningen.  Och varför belöna avslutet egentligen, själva inkallningen är ju egentligen en belöning för att de tidigare delarna av momentet har gått bra.

Emma och Meg körde samma kedja och Meg är verkligen rolig att titta på. Mycket fina detaljer och en härlig attityd. Jag kan slå vad om att de tävlar sm 2013.! Trevlig träning blev det och förhoppningsvis hinner vi ses en sväng på torsdag också.
Kontakt

2 kommentarer:

Anna och Juni sa...

Haha, ja vi får se om det blir lydnadsfreak av mig snart igen ;) Just nu är det mkt agility på schemat... Men jag saknar lydnaden (förutom fria följet då)! Ser ju superhärligt ut att träna i vårvädret! kram

Katarina sa...

Ha, ha förstår att du inte saknar friaföljet!