onsdag 21 mars 2012

Valp...

Kom hem med valplukt på händerna igår kväll.  Ett trevligt möte med en eventuell framtida uppfödare.  Väldigt seriösa som beskrev sina hundar och avkommor på ett ärligt sätt. Jag hade förmånen att se två halvsyskon med fåren, och jag gillade verkligen det jag såg.

Dessutom kändes det som om vi klickade även på det sociala planet och jag skulle gärna åka dit framåt för att få hjälp med vallningen. Både tiken och de tre äldre halvsyskonen var ruskigt sociala, så även det var väldigt positivt.

Men att köpa en ny valp är alltid en chansning. Och jag vet ju egentligen ganska väl vilken typ av hund jag vill ha.  Det är extra svårt när jag redan är så nöjd med Fixa, jag vill ju såklart att nästa  ska bli minst lika bra. Helt klart ångest framkallande.

Jag vill ju ha en liten arbetsmyra som orkar hur mycket som helst, som inte blir låg i konstiga miljöer, som är söt, helst långhårig, och som har bra koncentrationsförmåga och tryck.   Som är  glad och social och snäll.  Stackars framtida valp, vilken krav lista!
4 kommentarer:

Heidi inside out sa...

Jag går också och funderar i valptankar...
Känner igen dina kval. Kan man hitta en som toppar det man redan har? Och hur ska man göra för att välja rätt valp?
Som sagt en gissningslek.
Samtidigt är jag lite rädd att jag inte ska hinna så mycket som jag vill. Samt att jag inte vill hamna i ett läge där jag gillar den ena mer än den andra. Hmm...
Ska hur som helst och kolla på 4 veckors valpar på lördag, så får vi se =)

Katarina sa...

Spännande Heidi. Vart ska du?

Sandra sa...

Ett roligt men klurigt ställningstagande! Man vet vad man vill ha, likväl vad man inte vill ha. Och det blir nästan svårare för varje ny hund, då man har mer kunskap och mer att jämföra med. Men nånstans får man nog gå på magkänsla också, det går ju ändå aldrig att förutspå framtiden. Spännande :-)

Mia sa...

Finns väl knappt någonting som är så spännande, ångestframkallande, roligt och nervöst på samma gång än att titta efter en ny valp ;). Särskilt inte om man redan har haft BRA hundar innan och har lite mer krav/förväntningar/förhoppningar på hur även nästa hund ska vara.

Hoppas att den nya blir allt du hoppas på, när den nu kommer :D!