torsdag 29 mars 2012

Allt är ditt fel Emma!

Fick lite ångest igår angående det här med en ny valp. Jag har ju redan världens finaste hundar, har jag verkligen tid med en till, och framför allt har jag tid att se till att inte Fixa och Extra känner sig åsidosatta? Det var lite skillnad när jag köpte Fixa, planen var att Peder skulle köra jakten med Extra och jag lydnad och vallning med Fixa.

Nu har jag ju redan två! Extra hänger bara med och tränas inte i något speciellt mer än lite dummiesök för skojs skull, men Fixa är ju i början av sin "karriär". I år ska vi satsa mer på vallningen och jobba vidare för att nå högre höjder i lydnaden. Fixa är dessutom min lilla prinsessa, väldigt van med att vara i centrum.

Allt är Emmas fel, som kom dragandes med en ny valp fastän hon redan har två stycken och dessutom två barn precis som jag. Då kom den där lusten, och suget efter att skaffa en liten valp lite spontant sådär som jag aldrig gör. Få hem en ny liten individ att lära känna!  Molly och Nell är såklart heltända på idéen och även Peder är positiv till min stora förvåning. Lära känna valpen och fundera på vad vi ska hitta på ihop. Få en bättre start med vallningen eftersom valpen kommer att  ha får runt sig redan från början.

Men med tre hundar kliver man också över den där magiska gränsen tycker jag. Tre är mycket, då är man garanterat inte normal längre:-) Inte för att jag har varit det tidigare egentligen.  Omgiven av karriärs morsor här i Vaxholm kan man ibland känna sig lite udda som hundfreak med leriga byxor och fickorna fulla med hundgodis.

Men å andra sidan vad kul det skulle vara! För hela familjen. Och visst har jag tiden egentligen. Jag och Molly och Nell ska iväg och titta på valpen på tisdag och sen ta ett definitivt beslut. Men visst lutar det åt att det blir en till...
Jag nämde det lite i förbifarten för min mamma.

-Ska du har en sådär liten papillon?, sa hon. Jag har pratat lite om en sån tidigare.
-Nä en till bordercollie sa jag.
Då tittar mamma förvånat på mig och säger att
-Är inte det lite tidigt?, även om Fixa är väldigt gullig så är hon ju rätt jobbig.
Och vet ni vad jag säger då? 38år gammal. Till saken hör ju att jag och Emma har känt varandra sen dagis.
-Emma har köpt en valp! Hon har tre hundar!

Blir full i skratt när jag tänker på det. Ungefär som barn brukar säga:
-Alla andra har mobiltelefoner/ får vara ute till klockan nio...osv.

Jag menar vilket moget argument jag fick till!

4 kommentarer:

Helena, Baidoff, Spira sa...

*känner igen mig* Märklig känsla det där att vi aldrig blir vuxna i våra föräldrars ögon ;) hade nog kommit med samma argument själv! Är nog som du, lite för mkt kontrollmänniska och tar inga förhastade beslut, men ibland måste vi våga och ta det där snabba beslutet. Det kommer gå fint! (vi "hundnördar" som tycker hund e så kul prioriterar ju våra hundaktiviteter före en massa annat som alla andra hinner med..;)

Sandra sa...

Haha, vilken rolig läsning! Hoppas att jag kan följa med på tisdag, vore superkul. Har bokat av långlunch i alla fall.

Hanna aka Lilla My sa...

Bästa argumentet ever! Använde det när vi köpte Whiskey och det funkade :)

marie sa...

hahaha låter som det blir en till ;-)
Hoppas vi ses i morgon
kram Marie&Carma