söndag 15 april 2012

I Surahammar är de inte sura!

Jag önskar att det här inlägget hade fått handla om hur vi knep vore sm-poäng i sista sekunden, men idag var inte marginalerna på vår sida helt enkelt. Trots en prestation som jag till mycket stora delar är nöjd med så satte en nolla stop för ett högt resultat.

Surahammar var en jätte trevlig klubb att tävla på. Bra planer, trevliga funktionärer, bra möjligheter att värma upp. Dagen till ära sken även solen från en klar himmel och planerna var torra och fina. Tyvärr dömde inte den extrasnälla domaren inte eliten.

Jenny och Fixa njuter i vårsolen

Vår domare var hur sympatisk som helst och dömde inte speciellt hårt, men Fixa gjorde en jättefin dirigeringsapportering som jag trodde vi hade fått en tia för.  Min kära hejarklack Peder och Jenny applåderade för fulla muggar och tyckte också att det såg fint ut. Betyget blev en nolla med kommentaren tjuvstart. Jag upplevde inte att Fixa tjuvstartade, men hon startar ju nästan samtidigt som jag säger kommandot, och tävlingslydnad är  en bedömningssport.  Domaren såg en tjuvstart och nollan var ett faktum.

Känslan på planen var riktigt bra så trots våra missade sm-poäng kände jag mig  nöjd med Fixa när vi gick av planen.  Hon var lugn, höll sig fint hos mig mellan momenten och kändes  samlad. Jag tog mig tid att sätta Fixa ner och klappa henne lugnande mellan momenten precis som vi gjort på träning och det  var ett vinnande koncept.  Tior på inkallningen och vittringen, nia på rutan och  även en dirigeringsapportering som jag var väldigt nöjd med höjde humöret.

Förutom ett dåligt ställande på z:at så var även detta moment en framgång. Första tävlingen med riktigt bra stadga och bra frittfölj i Z:at.  Det moment jag var missnöjd med var fjärren där hon inte visade sin fina teknik. Det blev lite framåtförflyttning och betyg 8,5.  En annan grej som Fixa har börjat slarva med är huvudet vid platsliggningen.  Det måste jag ta tag i hon har ju legat så fint med hakan i backen, nu fuskade hon de första sekunderna när jag hade ryggen till.

Men känslan var som sagt fin. Jag gjorde mitt jobb bra och Fixa gjorde sitt.  Solen sken och sällskapet var trevligt och jag åker gärna och tävlar i Surahammar igen.

Efter promenad och väntan var det äntligen tur för Jenny och Mini att starta. Vi höll tummarna för att de skulle få sitt efterlängtade förstapris i trean. Och de fick de med råge! Tiorna haglade och Mini visade sig från sin bästa sida. Även hon en samlad och koncentrerad dam som dessutom radade upp det ena fina momentet efter det andra.

Prisutdelning i Surahammar

En glad Jenny högst upp på pallen!

Klassvinst och skyhöga poäng blev resultatet. Stort grattis! Det är ni verkligen värda, det var en fröjd att se er tillsammans!

Tävlingen gav som vanligt mersmak. Dessutom en lång lista med "att träna på grejer" men även en lista med "träningen har givit resultat grejer".  Nu väntar några hundfria dagar i Venedig och Verona, Fixa ska på semester till Jenny och Extra ska till mina föräldrar.  Och jag ska ha klänningar, snygga skor och vara ren under naglarna i flera dagar i streck!

Tjingeling

4 kommentarer:

Heidi inside out sa...

Trist med nollan :( men härligt att känslan var där.
Ha nu en skön semester.
Nya hundtag när du kommer hem :)

Helena och Mocca sa...

Härligt med en sån bra tävling. Det verkar som du har kommit riktigt långt med ljudet. Härligt! Underbart när känslan är rätt! Sen är nollor alltid trista och naturligtvis när det är ett SM på spel, men det kommer många fler för er del!

Katarina sa...

Tack Helena, och tack för hälsningen på fb!
Träningen av aktivitetsnivå går bra, men pipen finns kvar till stor del i friaföljet även fast de har blivit färre och tystare. Hoppas er träning går bra!

Anna och Juni sa...

Så himla synd :( Hade velat se er på SM! Trist när man är så nära, men det är ju inget att göra mer än att komma igen till nästa år. Minns ju inga om eller men. kram och hoppas vi ses snart!