måndag 9 april 2012

Som landet ligger....

Just nu går jag mycket på känsla. Känner mig fram för att hitta tillbaks till den där riktigt pirriga glädjekänslan i träningen igen.  Vi ägnar oss åt att göra tillkrånglade elitmoment som gör Fixa förvånad och alert.

En kedja med ett konskick. Ställande vid konen, plats med huvudet ner med konen. Därifrån inkallning med ställande. Efter ingången helt om och skick på vittringen bestående av trettio pinnar som ligger tätt ihop.

En annan kedja blir. Konskick-ruta Fjärrdirigering i ruta, därifrån inkallning med läggande, fortsatt inkallning och därifrån direkt över till ett frittfölj.

Sånt håller vi på med. För att det är kul, och för att hålla delarna så aktuella som möjligt. Mellan träningspassen går hjärnan på högvarv. Hur ska jag göra framöver? Hur ska jag lägga upp träningen. Vad är viktigt för mig?

Jag funderar, tvivlar, planerar och ändrar.  Helt plötsligt känns mål som jag har haft tidigare  oviktiga. Som att jag plötsligt inte bryr mig. Och jag är förvånad, mycket förvånad.  Däremot är mitt långsiktiga mål inte förändrat alls även om jag tror att vägen dit kommer att bli lite annorlunda.

Mål är ju till för att kunna ändras också, och målet får inte gå ut över träningslusten och samspelet. Och målet nu blir att fånga och hålla kvar glädjen. Att träna på ett sätt som är inspirerande och varierande både för mig och Fixa. Att ta tag i svagheterna utan att det blir så dominerande att jag inte tycker att det är roligt längre.

Efter tiden med talangtruppen ska jag nu göra lite mer min egen grej.  Jag tänker långsiktigt och struntar i kortsiktiga sm-poäng tävlingar och jag  struntar i tävlingar som jag borde tävla av ena eller andra anledningen.

Nu ska vi först hitta tillbaks till den där riktiga gädjen, jobba långsiktigt med det som behöver jobbas med och sen sen ska vi ut och tävla utan tidspress eller måsten. Och så ska vi valla. Jag ser fram emot ljusa kvällar i hagen och långa dagar med fåren , vänner och hela familjen ute i hagen Bogesunds slott.4 kommentarer:

Hanna aka Lilla My sa...

Bra skrivet! Spännande träningsupplägg. Något för den beräknande Sessan kanske.

Anna och Juni sa...

Låter sunt! Ni är så grymma! Saknar att träna med er och att tillsammans vrida och vända på lydnaden tills man knappt tror man kan vända på det en gång till :) Känner igen mig i det du skriver när jag var inne i "snurren".

Jag och Anna satt och kollade SM-kvallistan för lydnaden igår under vår långa resa hem från Skåne. Såg då att kvalgränsen var hög och att du var på 61:a-plats. Håller verkligen alla tummar och tår för att du kommer med. Jag vet hur det är att vara snubblande nära...

jenny sa...

Jag längtar jag med! Är riktigt taggad för sommarhäng i fårhagen!

Ibland förvånar man sig själv. Ganska befriande faktiskt;-)

Sandra sa...

Skönt och sunt att kunna undvika att fastna i resultatshets. Och istället fokusera på det som egentligten är viktigt - glädjen och samspelskänslan ihop med hunden! Kul att "vricka till" momenten lite, häftigt att våga utmana! Längtar efter att träna med er! Kan du fre 27 april? Är i Täby då.