torsdag 31 maj 2012

Allmänt peppad!

Jag har hållit tre kurser den här veckan och för omväxlings skull har Fixa fått följa med. Under våren har jag aldrig kommit direkt hemifrån till kurserna utan  från stan och därför har hon inte kunnat vara med så mycket som det egentligen var tänkt.

Hon är en härlig hund att ha med och visa med. Full fokus på mig oavsett vad som är runt. Ligger snällt och väntar bredvid ryggsäcken till det är dags att visa. Vilken pärla! Och vilka härliga gäng jag har haft på kurs. Olika slags kurser är roliga på olika sätt, men det är nåt visst med grundkurser med sikte på tävlingslydnad. Att försöka ge pusselbitarna och en bra grund till lydnaden. 

Idag har vi spenderat förmiddagen i fårhagen, vallat och promenerat med Emma och hela hundgänget. Jag ska försöka hinna en sväng till bygghandeln idag också. Jag har lite skojiga "rutan ideer" som jag har tänkt att pröva och till dessa behövs rundstavar och sprayfärg!

På hundschemat annars då?   Nästa vecka bland annat en  sväng till Eva  som ska ha en kull valpar efter sin fina tik Kelli.  Kanske, kanske blir det en valp därifrån. Jag ska dit och leka lite med Kelli och undersöka om hon har några fina lydnadsgener :-)
Skämt o sido så  är det inte säkert att det blir en valp i höst. För att jag ska få köpa en valp ifrån Eva så måste det antagligen bli tre tikar för att det ska räcka till mig. Desutom kanske det är lite fö tidigt med en valp redan i höst. Vi får se hur det blir. Hur som helst är Kelli fin och det är väl inte en omöjlighet att hon kommer få fler kullar längre fram också.
Inga kommentarer: