onsdag 23 maj 2012

På G

Shit vad stolt jag är över mig själv! Jag har ju haft ett krånglande knä vilket har hindrat mig från att springa de senaste månaderna, men nu är jag på G igen. Jag har börjat försiktigt, kort och långsamt och varit väldigt uppmärksam på hur knäet känns. Hittills har jag inte känt av det alls, otroligt nog.   Nu har jag hållit på i ett par veckor och växlar en kortare runda på 5 km med en lite längre runda på 9 km, jag tänker inte öka distanserna förrän framåt slutet av juni Om knäet fortfarande känns ok vill säga. Jag försöker också vara noggrannare med att stretcha i slutet av passen. Jag fick lite speciellla övningar av min PT som ska motverka den överbelastningsskada i knäet som jag har  haft problem med.

När det kommer till löpning är jag i motsats till hunderiet ganska oplanerad, målet är ju inte direkt att bli bäst, utan bara att hålla igång och må bra. Jag orkar inte följa några träningsprogram eller springa intervaller, det verkar helt enkelt för jobbigt.

Istället tar jag ut mig rejält när jag springer den kortare rundan och springer i ett mer bekvämt tempo när jag springer den lite längre. Och nu till skrytet, då! Idag sprang jag fem kilometersrundan med en snitthastighet på 5, 16 minuter per km. Super bra för att vara mig! Och en av kilometrarna sprang jag på 4,44 min/km.  Fan vad bra jag är!  Det skulle vara så kul att få springa halvmaran i september, undrar om mitt knä skulle hålla för det?

Inga kommentarer: