torsdag 31 maj 2012

Sockerchock!

Ett bra sätt att hålla kvar motivationen att äta bra är faktiskt att fuska ibland. Den här våren har jag till stora delar ätit rätt sunt. Undvikit vittbröd, pasta, coscos, potatis och liknande och försökt att äta mer protein, grönsaker, bär och lite långamma kolhydrater. Visst har både godis och bullar , vitt bröd och pasta slunkigt ner ibland, men betydligt mer sällan än tidigare.

Och oj vad bra jag har mått,  att slippa bli däst, dåsig och trött pga sockret.
Energiskillnaden är enorm och även humöret. Jag blir mer lättirriterad, när jag äter sämre.

Idag var det "våryra" på dagis och jag tänkte att ok, jag struntar i att vara nyttig idag och
äter det där man kan gå och längta efter ibland.

Sagt och gjort. Surdegsbröd till frukost,
pasta till lunch, fika på dagis och pannkakor
med tjejerna till middag.  När jag åt pannkakorna smakade det gott men jag kunde riktigt känna hur trött och dåsig jag blev samtidigt som blodsockret steg. Och efteråt
ville jag helst lägga mig och bara slappa. Ingen energi alls.

Jag riktigt längtar efter att få äta keso med bär till frukost eller att äta en "Skyr yogurt" istället för glass.  Stoppa i mig lite mandlar framför tvn eller gå till magasinet och äta dras ekologiska kyckling med sallad till. På´t igen imorgon med andra ord. Och med en springtur på det är nog humöret i topp lagom till helgen:-)





Inga kommentarer: