onsdag 23 maj 2012

Träning i 25:an

Känner mig nöjd idag efter vallningen, det går framåt i träningen om än i små steg. Det jag fokuserar mest på just nu är att få till en drivning där Fixa går i skritt, och jag märker att det går bättre för varje pass.  Vi kommer inte ett helt varv runt i 25:an, men det blir någon meter längre per gång. Jag jobbar också med att hon ska förbättra sina flanker åt vänster, även det såg riktig fint ut, förutom när jag blandar ihop vilket håll som heter vad förstås, stackars hund. I den här grenen känner jag verkligen att det är jag som gör att utvecklingen går så sakta, men alla är vi väl nybörjare med första hunden i en viss gren:-)

På måndag ska till Anna Larsson och ta den första privatlektionen i vallning, det ser jag verklgen fram emot,  jag behöver  få alla tips vi kan! Det är hos henne jag ska gå på tredagarskursen i slutet av juni också, så det känns bra at få höra lite hur Anna tänker kring vallningen. Sen har jag även tänkt ta fler privatlektioner för Eva, som jag tidigare har gått kurs hos. Men hon slipper mig ett tag till:-)

Det känns kul att gå in lite mer helhjärtat för vallningen ett tag även om lusten till att köra lydnad börjar smyga tillbaks, jag tror att vi börjar igen om nån vecka eller två.


Inga kommentarer: