måndag 4 juni 2012

Den duktiga mamman

Jag köpte en ekologisk kyckling i fredags och tänkte tillaga den istället för de sedvanliga bröst eller lårfileerna. I lergryta fick det bli efter  ett recept från recept.nu Jag kunde riktig föreställa mig hur god den skulle bli och kände mig väldigt duktig när jag stod där i köket. Den var visserligen lite för stor för lergrytan men jag fick ner den när jag pressade lite.  Dukade fint och gjorde en riktigt härlig sallad till. Problemet var bara det att min svindyra ekologiska kyckling var torr på vissa ställen och rå på vissa. Lite av köttet gick att äta men inte mycket, just kyckling är ju lite läskig också om den inte är genomstekt. Jag försökte rädda några bitar i stekpannan, det gick sådär. Det får bli fileer hädanefter, de klarar ju tom jag:-)
På kvällen tröstade vi oss med lite banankaka med choklad, jag är bättre på att baka iallafall. Det var mumsigt med lite varmt te samtidigt som vi såg Pernilla förlora i Mästarnas mästare.

Vad blir det idag då?  Efter gårdagens succse tror jag det får bli lite halvfabrikat dagen till ära! Efter att ha prövat min bikini är jag desutom inte speciellt hungrig alls. Vad är det som händer när man är närmre 40 än 30?! Förut kunde jag äta lite sådär halvnyttigt och hålla en jämn vikt, nu  sväller jag så fort jag tittar på en banankaka. Igår gjorde jag lite mer än att titta i och för sig:-)

Ska jag då ge upp och inse att nu är jag lite äldre och har två barn och då får man vänja sig vid lite deg runt midjan. Jag vägrar! Här ska det tränas och ätas bättre än vanligt. I´m not giving up without a fight eller vad man nu brukar säga.  Kom igen 40års kris, jag är redo!


3 kommentarer:

Sandra sa...

Haha, härlig inställning du har! Och en målmedvetenhet som heter duga!

Ylva sa...

Haha, välkommen i klubben! Hoppas att du är bättre än mig på det här med viktnedgång. Jag är kass! kram!

Sofia sa...

Haha, kämpa på! Vet precis hur det är! :)