måndag 11 juni 2012

Vallning, vänner och lydnad


Morgonens vallning får illustreras med ovanstående bild. Om Fixa själv får välja, och det brukar hon få; så slutar vallningspasset för hennes del med ett dopp i fårens vatten.  Jag träffade Jenny imorse och efter en liten promenad blev det lite träning i hagen. Flankerna går framåt, tänk vad lite proffstips kan hjälpa!  Jag har haft en riktig lyckokänsla i magen när jag har lämnat hagen de senaste passen. Jag har så smått börjat förstå de som blir helt vallningsfrälsta:-)

Dessutom är det alltid trevligt att träffa Jenny som ju egentligen är en relativt ny vän, vi har känt varandra i ett och ett halvt år ungefär. Hon är en ny vän som jag känner på mig kommer att bli en gammal vän, vissa kommer och går men vissa består, eller hur är det man brukar säga.

Jag kunde inte vara annat än glad i morse förresten efter att ha pratat, med Fia  i telefon. Date med ungar, hundar och eventuellt lite får och höns är bokad. Jag och Fia träffades för ungefär 15 år sedan när vi båda skaffade tollare från samma kennel. Några år senare fick vi barn ungefär samtidigt och umgicks mycket under mammaledigheten. De senaste åren har kontakten varit gles, men det kändes inte så när vi pratade imorse. Däremot kände jag hur mycket jag har saknat henne! Det ska bli kul att träffas igen!

På lydnadsfronten då? Efter en ganska långpaus så håller jag på och påminner Fixa om vissa detaljer i tex fjärren. Efter en paus så måste alltid vissa detaljer slipas lite, speciellt sånna som vi ganska nyligen omarbetat. Och där finns tex Fixas fjärrskiften. Sättandet från stå har varit lite väl smygande och ibland fuskar Fixa med högerframtass från ligg till stå.  Lite frittfölj, z:a skiften och  plats har vi också filat på. Och idag kommer mitt paket ifrån Jami-hundsport med diverse nödvändigheter.
1 kommentar:

Jenny sa...

Agree;-) !!
Hade tänkt komma imorn på morgonen men probs igen med jobbet:-(