lördag 28 juli 2012

Mera sommar!

Oj vilken härlig sommar jag har! Mycket bad, mycket vallning och trevliga besök har det blivit den senaste veckan!
För ett par dagar sedan var Ylva här med sin dotter Olivia. Medan Nell och Olivia lekte stack vi iväg till fåren en stund och satte upp en liten bana.

Den här gången gick det jättelätt att flytta hästarna, skönt! Vad härligt det är att få lite närkontakt med hästar igen förresten. Jag var ju hästtjej en gång i tiden. Att få klappa lite på dem och flytta dem är supermysigt tycker jag.

Ylva och jag var iallafall supereffektiva.  Vi körde  två korta pass var och hjälpte varandra med hämten, vi lyckades båda styra hundarna genom  banan  utan allt för mycket vinglande. Vi kom till och med hem för tidigt till den härliga grillningen som Peder hade ordnat!

Igår kväll åkte vi ut till favoritstranden både på dagen och på kvällen. Underbart att kunna ta med hundarna utan att några klagar. På kvällen grillade vi på klipporna och tjejerna (alla fyra) badade igen.

Idag kom Anna hit med Juni och nyförvärvet Rock. Vilken skön kille! Lättsam, social och obekymrad! Dessutom så där härligt högbent och lätt i kroppen att det inte är svårt att föreställa sig hur snabb han är och hur häftig han kommer att se ut i lydnaden!
Vi gick en rejäl promenad och slogs mot myggen och därefter blev det lite vallning.  Det var kul att se Juni och Rock på fåren.  Men framförallt var det jättekul att träffa Anna.  Jag är så glad att jag träffade henne genom talangtruppen!

Nu ikväll blev ett långt vallningspass och Fixa var helt slut när vi var klara! Jag gjorde två små banor i den lilla hagen och de visade sig vara ganska svåra. Grindarna hamnade lite väl nära staketet vilket ledde till att det var svårt att komma rakt in från början! Jag var liksom tvungen att börja med en 190graders sväng med fåren.  Men jag var envis och till slut gick det. Men tänk att jag tar fel på "away" och "comeby" minst en gång varje träningspass, jag blir så trött på mig själv.

Här hemma är det jättestökigt, golvet är riktigt smutsigt. Imorgon borde vi städa, men jag känner på mig att vi kommer hitta på någon bra ursäkt för att skjuta upp det ett par dagar till!

Anna, lånade bilden från din blogg. Hoppas det är ok!

Inga kommentarer: