söndag 8 juli 2012

Vallning lite mer på riktigt!

Häromdagen slog de hästarnas stora hage och igår var hästarna i lilla hagen när vi kom ner till fåren. Tjoho det betydde att vi kunde testa att valla i deras hage. Där kan man göra ordentliga hämt, men framförallt är fåren är inte hemmastadda i den hagen. De har inte en massa drag till olika hörn!

Efter lite stohej fick vi in dem i den stora hagen, både Jenny och jag var genomsvettiga, men sen satte det roliga igång. Lite längre hämt och fösning utan får som som bara sticker till närmsta hörn utan som faktiskt gick dit vi ville.  Oj vad kul det var!  För mig var det här vallning mer på riktigt än när vi "fjantar runt" i den vanliga hagen. Den är såklart bra till mycket den också, framför allt till finliret.  På riktigt eller på riktigt förresten....vi har ju inte precis kvalat till NM som vissa andra! Stort grattis till Eva

Nu ikväll hade vi ett riktigt härligt tävlingslydnadspass också.   Vi jobbade med djupet i rutan, när hon hade full fart hela vägen in och inte började vända upp förrän efter att hon passerat igenom  halva rutan så ledde det till massa bus och lek i rutans bakkant, jag gjorde även några skick med leksak i rutans bakkant. Då och då testar hon om man kan sakta av lite innan rutan, men då felar jag henne direkt och börjar hoppa runt och leka med bollen själv istället.  Det gick riktigt bra idag, kul!

Vi jobbade också med fjärren där en fin fjärr  ledde till externbelöning i rutan. Fjärren har sett ruggit bra ut de senaste passen så nu börjar det bli dags att stoppa in den i kedjor igen.

 Vi gjorde även en minikejda med metallhopp, vittring och avslutning med nedläggandet för inkallning, dvs ligg med hakan i backen. Jag placerade oss så att jag hela tiden kunde se Fixa i spegeln när jag gick ifrån henne. Hakan låg fint i backen och då kom belöningen. Framsteg även där, det har varit mycket fuskande med hakan under en period.

Imorgon bär det av till hagen redan på morgonen, fålla står det på schemat!

Inga kommentarer: