fredag 28 september 2012

Annars då?

Jovars vi börjar komma in i rutinerna. Ponyo har blivit varm i kläderna och är pigg som en mört. Extra agerar polis. När Ponyo får ett valpryck och kutar runt som en dåre i hela vardagsrummet går Extra fram till henne och säger "Voff" på ett mycket bestämt sätt. Ponyo blir genast lugn.

Fixa däremot är såå snäll. Igår gick Ponyo fram och började äta ur hennes matskål  samtidigt som Fixa åt  utan att Fixa sa något. Hon bara tittade på mig och undrade, får jag säga åt henne nu? Jag peppade henne lite och då morrade hon dovt och Ponyo backade ungefär två decimeter. Istället hoppade hon runt och skällde gällt  precis bredvid matskålen.

Igår träffade vi Johanna med lilla Lucas ett år. En mycket hundvan kille som var väldigt intressant tyckte Ponyo. Och sen fick hon följa med till stallet när Nell skulle rida. Mycket människor att hälsa på och hästar att titta på.  Efter ungefär tjugo minuter blev hon alldeles utmattad och somnade som en stock i mitt knä när jag tittade på ridlektionen. Lite passivitet har vi tränat också. Ligga i mitt knä på magen går  bra men på rygg får hon panik. Vi tränar vidare.


3 kommentarer:

Kung Knut sa...

Här har de också upptäckt diskmaskinen :)
Visst är det skönt med kloka gamla hundar som kan uppfostra valpar!

Lydia sa...

Hihi, tänk att diskmaskinen kan vara så fantastisk god.
Skönt att ni har en äldre och klok hund som säger ifrån så att ni får lite lugn och ro. ;-)

Petra sa...

Här hemma får en liten tjej också panik om man läggs på rygg men nu lugnar hon sig ganska snabbt även om hon fortfarande inte vill. Första gångerna kissade hon på sig (och mig) men inte igår. Godis tar hon inte än när hon ligger på rygg.