onsdag 12 september 2012

Full i skratt

Fixa har aldrig haft någon tydlig spökålder. Hon har aldrig skällt eller rest ragg för soptunnor, konstiga farbröder med hatt eller nån läskig hund vi har mött i skymningen.  Jag har alltid upplevt henne som väldigt trygg. Men det finns en sak som hon inte gillar.

Medan Extra gärna försöker bita efter och fånga flugor och getingar, springer Fixa och gömmer sig om de kommer för nära. Nyss när vi tittade på TV hoppade Fixa förskräckt upp i mitt knä, samtidigt iakttog hon uppmärksamt en något större fluga. Sen smög hon efter flugan lite, men tydligen var den för läskig för plötsligt sprang hon upp på övervåningen och gömde sig. Och så ner igen när nyfikenheten tog över. Det hela såg väldigt lustigt ut.

Gullhund!

Och Extra har varit på sitt allra bästa humör idag. Hon har tyckt att jag har varit såå tråkigt med mitt knä och har gjort allt för att få igång mig. Bedjande ögon, en bestämd buff med nosen och krafsande tassar när jag sitter vid, datorn, läser eller slöar framför tvn. När hon tillslut gav upp charmade hon igång Fixa istället och de röjde loss här hemma. De leker bara när de anser sig vara underaktivierade. Vilken härligt barnslig åttaåring hon är!

Inga kommentarer: