torsdag 20 september 2012

Hej och hå!

Ja så känns det faktiskt även om det är roligt. Vi kämpar oss tillbaks i lydnaden efter ett långt uppehåll. Den senaste tidens intensiva frittfölj-träning har börjat ge resultat. Fixa känns mycket mer samlad nu. Även z:at har vi börjat snygga till igen.

Vi har nu börjat jobba med lite ordentliga kedjor igen också, och även här behöver vi nöta på lite för att hon ska bli mer lagom. Idag gjorde vi en kedja med 2 minuter frittfölj, hela z:at, inkallning med ställande, fjärrdirigering och ruta.

Det som gör mig lite tokig just nu är att hon lätt får långsamma smygande rörelser i fjärrdirigeringen när den kommer i en kedja. Speciellt stå till ligg och stå till sitt är smygande.  I övrigt funkade kedjan riktigt bra förutom lite slarviga avslut här och där.  Även avsluten är typiskt sånt som dyker upp i kedjor och som vi måste nöta vidare med.

Idag har jag beställt nya vittringspinnar som jag ska hämta i morgon, 6 meter ska kapas, det borde ju räcka ett tag. Om en och en halv vecka har jag tänkt påbörja projektet kommenderings träning. Jag ska under två veckors tid försöka träna varje lydnadspass med kommendering i bakgrunden. Ibland inspelad och ibland live.

Som sagt vi matar oss vidare och Fixa kämpar på efter bästa förmåga. Hon älskar vår träning tillsammans, det är verkligen härligt att se!

Inga kommentarer: