torsdag 6 september 2012

Kul dag!

Igår var jag ute på Singö redan vid halvtio. Strålande sol, en riktigt härlig brittsommarmorgon mötte mig.  Vi började med en ordentlig promenad  ut till klipporna mot Ålandshav. Såå vackert!  Sen var det vallning på schemat. En ny äng för dagen.

Hämt, styra på avstånd, samt framdrivning( heter det så) stod på schemat.  Första hämtet var Fixa lite olydig och lydde inte mina kommandon, fåren skulle till mig. Men efter en rejäl åthutning skötte hon sig  galant resten av förmiddagen.

Det känns så underbart att jag faktiskt har börjat kunna reglera hennes fart när hon är påväg till mig med fåren. Att hon tar mina kommandon, både ligg och flanker.  Fixa har blivit mycket vidare ( återigen, jag och vallningstermer?!) och stannade inte kort varken åt höger eller vänster.

India skötte sig också fint, framförallt märks det att både hon och Ylva är mer vana vid "riktigt" får jobb, de är helt enkelt tryggare i de situationerna vilket inte är så konstigt. Det är verkligen kul att träna ihop eftersom hundarna är ganska lika och vi är på samma nivå även om vi har lite olika styrkor av svagheter.

Jag är såå nöjd med hur Fixa jobbade igår, det  har verkligen gått framåt.  Igår kom jag även ihåg att tänka på den sk linjen. Båe jag och Ylva är förvånade över hur kul vi faktiskt tycker att vallningen är. Vi har inte riktigt fått blodad tand förrän iår.

Från Signö och direkt till två hundkurser med härliga deltagare. Det är så givande när man ser att de tränar mellan gångerna och gör framsteg. Igår kväll var jag härligt trött efter att ha varit ute hela dagen. Underbart!

3 kommentarer:

Mia o Honey sa...

Ja gårdagen var verkligen bra! Honey kändes kanon och känslan sitter i även idag har redan tränat några stå med extern belöning som blev kanon. Ikväll blir det träning med boxernlubben!
Återigen tack för att du är en sån inspiratör och världens bästa instruktör!!

Ylva sa...

Riktig blodad tand har vi fått! Så kul att valla, särskilt när man har trevligt sällskap och känner att det blir kvalitet på träningen och inte bara en massa småfjutt. Vi ses på tisdag!

åsah sa...

vad roligt att hålla kurs! Nån gång ska jag också kunna gå... men var håller du kurserna? antar att det är norr om stan....

kul med ny valpis!! Ska bli spännande att följa :)