måndag 17 september 2012

Paus mellan momenten
 Knäet mår inte bra, men något bättre. Både idag och igår har jag kunnat träna lite lydnad så länge jag inte springer, och är på plan mark. Stegförflyttningar åt vänster var tydligen också överkurs, det högg till i knäet och jag ramlade. Det är som om jag inte har någon styrsel i knäet i sidled, suck.

Vi matar oss igenom friaföljet flera gånger per dag för att få Fixa mer balanserad och lugn. Idag fick jag till ett riktigt härligt frittfölj med en koncentrerad hund som kändes någorlunda balanserad. Efter belöning i frittfölj får hon lägga sig och vänta en stund, allt för att inte höja henne för mycket. Hon får liksom inte skutta igång och höjja sig själv utan måste ta det lugnt i pauser och mellan moment i kedjor.

Vi jobbar oss uppåt på listan som jag skrev om för några inlägg sedan. Listan angående vilka platser som svåra när det gäller hennes aktivitetsnivå. Idag hade jag koner och ruta framme hela tiden, och vi var på en stor gräsplan som vi brukar träna på lite då och då.

Idag jobbade vi även med stadgan i z:at och  med att att Fixa ska ha huvudet låst framåt när jag är bakom henne.  En kedja med frittfölj, z:at , fjärrdirigering och avslutning med konskick hann vi också med. Vi är inte tillbaks ännu, men vi är på G.


Lunch
Sen ska jag ju faktiskt bli med valp snart, om exakt en vecka flyttar Ponyo in. och då kan det ju vara bra att läsa på lite. Curt och Ingalill Blixt nyutkomna bok " Förstå och utveckla din valp" verkar väldigt gedigen och grundlig. En utmärkt bok när man ska hålla valpkurs tycker jag.

Jag kommer att lägga väldigt mycket tid på miljö- och socialträning med Ponyo.  Det kommer bli många turer i stan och i köpcentrum för att vänja henne vid konstiga miljöer, och inomhushallen i Arninge är ju redan bokad varje vecka i vinter.. Och så ska vi leka mycket och träna grunder. Oj vad kul det kommer att bli!

2 kommentarer:

Matilda - Aqua Seer's Kennel sa...

Vad spännande med valp, passa nu på att njuta. Tiden går allt för fort :-)

Ulla & Skäggisarna sa...

Härligt med ny valp, men mindre kul med knät, jar du fått nån diagnos?
Håller tummarna att du kryar på dej snabbt!!!