söndag 23 september 2012

Söndag-hunddag

Min underbara man stack iväg med Molly, Nell, fyra av deras kompisar och en pappakompis till honom  redan i morse. Ut i skogen skulle de och leka, bygga kojor, grilla korv och marsmallows och dricka varm choklad.  Extra följde också med medan jag och Fixa har stannat hemma.

Förmiddagen har ägnats åt en kombination av slöande framför tvn och flera kortare lydnadspass med Fixa.  Platliggning, sitt i grupp, z:at, konskick, frittfölj och fjärr har stått på schemat.

Z:at såg riktigt fint ut idag. bra stadga och ganska snärtiga skiften.  Även konskicken börjar likna nåt igen.  Men när jag tränade det första passet kom de där smygande rörelserna i fjärren tillbaks igen. De jag blir fullständigt tokig på. Hon påbörjar rörelsen snabbt, och sen saktar hon ner så att sista decimetern innan rumpan landar i backen går i slowmotion.  Gaahh!!!

Nu har vi kört två separata fjärrpass med fokus på stå-sitt.   Och genast går det bättre igen. Såklart.

I eftermiddag blir det vallning för fösta gången på nästan två veckor, hoppas mitt knä klarar av det. Stora hagen är nyslagen och jag tänkte försöka mig på en vp-bana idag. Dessutom får jag träffa Jenny & gänget,  mysigt!

Funderar lite på Fixas långsamma läganden i z:at förresten som jag inte alls har förstått mig på. Ett tag trodde jag att hon hade ont någonstans. Nu undrar jag om det inte kan vara de här smygande vallningsrörelserna som har kommit in är också, och som framför allt visar sig i kedjor.  De har  i och försig sett fint ut sista tiden, men jag vet att tendenserna finns där.  Bordercolliens tendens till smygande är svårt och ovant att jobba med tycker jag som tidigare bara har haft retrivers.  En belöningsförväntan på boll i fjärren och z:at gör tex Fixa ännu mer benägen att smyga. Vilket ju känns bakvänt om man är van vid retrivers. Knepigt helt enkelt.

Ok klart slut, nu ska vi ut och träna igen.

Inga kommentarer: