tisdag 25 september 2012

Tur att jag är valpledig den här veckan!

Sitter och funderar på hur vi ska få till väl fungerande rutiner. Ponyo håller på och vänjer sig vid sin komposthage.  Det går bättre och bättre, även om hon först beklagar sig högljutt. Och när hon inser att hon inte kan smita ut så försöker hon flytta hela hagen. Och det lyckades hon med. Men nu har jag ställt stolar mot gallret på utsidan så nu är hon fast:-) Och då somnade det lilla yrvädret och sover nu som en stock. Jag har hunnit springa och handla lite mat och gå en kortare sväng med de andra hundarna och när vi kom tillbaks så sov hon fortfarande.

Vi har ju även ett litet bilproblem. Våran stora hundbil ägde ju det företaget som vi inte längre har kvar och vår andra peaugot gick sönder för ett par månader sedan. Nu har vi fått överta Peders snälla föräldrars bil. Men den är minimal och har ingen hundbur. Vi har nu bestämt vilken bil vi ska köpa, men den kommer det ta två till tre månader att få. Och det hade varit ganska praktiskt att kunna lämna Ponyo korta stunder i bilen på ett tryggt sätt, tex om jag ska valla eller träna lydnad. Som tur var har jag en liten bur som hon får plats i de första veckorna iallafall.  Ja, ja det blir lite meckigt men det löser sig.

Ponyo har idag gått sin första promenad utanför tomten, vi gick ner till Batteribadet och tittade på vattnet.  Allt är väldigt spännande och det lilla svansen viftar nyfiket. Då och då tankar hon lite trygghet i mitt knä och sen fortsätter hon utforska omgivningen. Hon är verkligen en superhärlig valp och har precis så mycket energi som jag vill att hon ska ha:-)

"Hon kommer blir jobbig, det känner jag på mig", - sa Peder imorse.  Ha, ha jag tror han har rätt!

1 kommentar:

Kung Knut sa...

Du får nog skaffa en större bur åt henne, det är mitt tips ;)
Kelli älskar sin bur och sov alltid i den när hon växte upp. Både i bilen och hemma.