tisdag 4 september 2012

Välja valp

Det börjar bli dags att välja valp snart, och dessutom komma på vad hen ska heta. Helt plötsligt känner jag mig jättenervös och pirrig. Ett sånt stort beslut liksom.  Vem ska bli vår nya kompis och familjemedlem?  Den individen kommer ju bli en väsentlig del av våra liv under förhoppningsvis minst tolv år framöver.

Jag har för mig att det kändes såhär på morgonen på min födelsedag när jag var liten. Jag låg vaken och undrade när familjen skulle komma och sjunga och ge mig presenter. Tog det för lång tid så orkade jag inte vänta längre utan ropade:

"Kommer ni inte snart?"

och nu vill jag ropa till Eva-Marie:

"Kan du inte välja snart:-)?"

Så att det blir min tur. Så att jag vet vilka det finns att välja bland. Jag vet vem hjärtat säger att jag ska välja, men jag ska försöka använda hjärnan lite också.

Med Extra var det så lätt. Det fanns bara en tik och tik skulle jag ha. Att hon desutom var en naturlig apportör som hämtade tennisbollar och lade de i min hand gjorde det hela ännu mer självklart. Det var kärlek vid första ögonkastet.

Med Fixa var det också kärlek. Hon var den gladaste mest sociala valpen och det tror jag faktiskt fortfarande hon är. Hon är ju nästan hysteriskt social och trevlig, men det gillar jag. Henne gillade jag så mycket att jag valde henne trots att hon hade navelbråck. Och det har jag inte ångrat.

Undrar vem som kommer få en egen flik på hemsidan här om några veckor? Undra vad hen ska heta?
Time will tell!


2 kommentarer:

marie sa...

men va spännande ;-)) kommer följa och se hur det går ;)
Kram Marie,love&carma

Unknown sa...

Och jag väntar ju på att både EvaMarie och du ska bestämma er....
/petra