lördag 29 september 2012


Vilken mysig lördag.  Peder och jag stack iväg en sväng till fåren för lite vallning med Fixa. Det är så härligt nu när hagen är nyklippt! Fixa skötte sig riktigt bra och fåren var lite mer svårflörtade i fållan vilket var kul. Även fålla ut gick fint.

Ponyo är hemmastadd och har visat sig vara en mycket kavat tjej.  Fixa är lite väl snäll mot henne men hon kommer förhoppningsvis blir lite strängare när Ponyo blir äldre. Lyssna på det här.

Jag har gett alla hundar mat. Extra och Fixa äter snällt men Ponyo är bara helt fixerad vid Fixas matskål. Plötsligt står hon och äter ur samma matskål som Fixa igen. Fixa säger ingenting. Efter några sekunder börjar Ponyo morra ilsket! Vad händer då? Jo Fixa lämnar sin matskål. Suck.

Här ligger jag med min nya kompis och gnager på ett konstigt ben.
Vi har överhuvudtaget inte fått någon ordning på matsituationen. Jag har prövat att ge henne mat i hagen, mat när de andra hundarna är i ett annat rum och tillsammans med de andra hundarna. Hon äter ganska dåligt och som sagt, är fixerad vid att äta de andras mat istället:-)  Får hon mat själv börjar hon leka med sin matskål istället för att äta maten. Gullunge, det ordnar sig säkert, det har de ju gjort med de andra fem:-) 

2 kommentarer:

Hanna aka Lilla My sa...

Havana hade svårt att koncentrera sig på sin mat, när hon var mindre. Allt annat var så fascinerande, men det släppte så småningom.

Ann sa...

Räkna inte med att Fixa blir hårdare. Cissi säger aldrig ifrån till några valpar/unghundar hon lämnar hellre över allt hon har till dom :)