lördag 6 oktober 2012

Miljöträning de lux!

Ponyo är en framåt tjej, nyfiken på det mesta och vill helst hälsa på varenda människa hon möter, speciellt barn. Eftersom hon känns så kavat så har miljöträningen avancerat lite från lugna promenader i stan här i vaxholm till mer livliga ställen.

Igår var det kulturnatt i vaxholm, marschaller tända i hela stan. Kulturskolans band och körer uppträdde på torget, affärerna var öppna till elva och det var folk överallt. Ponyo tyckte det var helfestligt. Hon glömmer dock ibland att det är sin familj hon ska följa med, hon skulle glatt skutta efter allt och alla om vi inte stoppade henne.

Idag har vi varit på Ullriksdals trädgårdar och fikat i Växthuset, återigen mycket folk, och liv och rörelse. Den där lilla svansen, som för tillfället ser ut som en spetssvans, den liksom står upp och har nästan en knorr- inte allt för vackert, viftade glatt hela tiden.

Efter fikat fick hon följa med och titta på bilar, vi ska köpa en ny, och till sist tog vi oss en tur i Täby Centrum. De har ingen hundförbudsskylt där längre vad jag kan se iallafall.  Hög ljudnivå, hala stengolv, men fortfarande en glad valp.  När vi gick ut för att rasta henne hamnade vi vid en väg där de höll på att bygga om, stora järnskivor låt över vägen och det skramlade när bilarna körde förbi. Pompan noterade ljudet och gjorde sen det hon skulle.

Fram till tolv veckors ålder kommer jag vara ganska liberal med att hon ska få hälsa på så många olika, snälla människor som hon vill (nästan), även några väl utvalda, snälla hundar får hon hälsa på, men sen kommer jag blir mycket mer restriktiv. Hon känns som sagt var väldigt trygg och social, och passar jag mig inte så finns det helt klart en risk för att hon vill springa efter var enda människa hon ser och överfalla dem med ömhetsbetygelser.

1 kommentar:

Sandra sa...

Toppen att hon är så kavat!