onsdag 21 november 2012

Ett långt inlägg om ditt och datt!

Honey-vilken älskling, en av våra träningskompisar!

För det första så har min söta valp  förvandlats till en virvelvind på promenaden och en klätterapa inomhus. Nyss gick hon bakom mina fötter ute, nu är hon snabb och fladdrar omkring överallt samtidigt.  Inomhus har hon upptäckt grejer högre upp, på fönsterbrädet, på matbordet, på byrån. Glas och ljusstakar har åkt i backen, blomkrukor.....  Plötsligt står älsklingen på matbordet och ser väldigt nöjd ut.  Undrar hur det går med julgranen i år?!

För det andra var vi ju på kurs hos Ditte i helgen.  Ponyo skötte sig utmärkt, kunde tom ta det ganska lugnt när de andra hundarna jobbade.  Hon klarade att jobba med mig trots att vi ofta tränade med alla valparna samtidigt på en ganska liten yta.  Jag fick bra tips på apporterings och frittfölj träningen.  Ditte använder sig av en lastpall för att tex träna in stegförflyttningar. Jag även fått väldigt många bra tankar angående passivitet och aktivitetsnivå som jag kan applicera både på Fixa och Ponyo.   Efter kursdagarna märktes det att Ponyo var dödstrött. Då tog energin slut och hon var helvild, ganska förståeligt. Vi somnade som stockar vid nio på lördagskvällen och då orkade Ponyo  fram till lunch på söndagen. Sista timmarna var vi med och bara tittade på.

I tisdags var vi i inomhushallen och tränade igen.  Fixa har nu löpt färdigt och är som vanligt ovanligt pipig efter löpet. Och jag blir fullständigt tokig av hennes ljud och tappar nästan träningslusten. Det kommer bli kastrering när hon är inne i en bra fas igen efter löpet. Med hennes navelbråck så går det ju ändå inte att ta valpar efter henne.  Jag funderar just nu också  mycket på Fixas fortsatta träning. Och jag har beslutat mig för att ta tag i hela hennes akitvitetsnivå mer långsiktigt. Hon är bara fyra år och jag struntar i om det inte blir något sm nästa år. Jag vill få det att hålla långsiktigt och om vi går ut och tävlar nu kommer jag motverka mina långsiktiga mål.  Jag har ju fått mina tidigare sm-poäng med en för het hund så jag vet att det går, men det känns inte kul när hon inte är i harmoni. Så nu jobbar vi långsiktigt. Hon kommer kanske vara på topp när hon är tio:-)

Att ta en lång träninspaus och bara valla var bra för mig, men så här i efterhand kan jag konstatera att det inte var bra för Fixa. Hon hade blivit ännu hetare när vi satte igång att träna igen efter uppehållet och den tid och möda jag hade lagt ner året innan på att få henne lugnare, och som gav resultat på de två sista tävlingarna var som bortblåst. Pust. men skam den som ger sig.

För att fortsätta berätta lite om Ponyo så gör hon göra mig vansinnig  några gånger per dag för tillfället. Toarullar rullas upp, vaser åker i golvet, Nells ny köpta tomte pulveriseras....och sen så tittar hon på mig med den där underbara blicken, och jag bara smälter. Hon ser så oskyldig ut. Tur att hon är så himla rolig att träna med det lilla monstret.

Monstervalpen med den oskyldiga blicken11 kommentarer:

Elida sa...

Du vet var du kan lämna in din söta valp i närheten om du vill ha avlastning:-)

Elida sa...

Hon är ju bara så söt!

Kung Knut sa...

Åh hon är ju gudomligt söt i alla fall :)

Hassel har också nått en högre dimension och klättrar upp på saker. Idag åkte en blomkruka även här. Annars så är vårt hus ganska valpsäkrat som tur är :)

Katarina sa...

Jag trodde att jag också hade valpsäkrat:-) Jag har aldrig behövt tömma fönsterbrädor när jag har haft valp tidigare, de sitter högt upp. Men den där lilla nyfikna hunden når överallt och ser allt. Om jag ska valpsäkra för Ponyo så får jag tömma allt! Försöker ha mycket kul och tillåtet på golvet istället och få henne att intressera sig för det. Och det går bra-oftast:-)

Anonym sa...

Hallå där!! Har alla missat den ovanligt söta boxer som inleder blogg avsnittet!!! Det var ett väldigt tjat om den där lilla valpen vad är väl det mot en mogen dam i sina bästa år
Honey

Katarina sa...

Håller med! Honey är också väldigt gullig:-)

Unknown sa...

Åh vad söt hon är! Undrar när Vera hittar fönsterbrädorna här hemma.

Unknown sa...

Åh vad söt hon är! Undrar när Vera hittar fönsterbrädorna här hemma.

Hanna aka Lilla My sa...

Tänkte precis samma sak med Bacardi, när vi tog lydnadsvila och tränade jakt i tre månader. OMG vilken stressapa jag fick när vi väl satte igång igen. Jag kan väl lugnt påstå, att jag blev minst lika stressad och det i sin tur, gjorde ju knappast saken bättre.

Nu har det dock lugnat ner sig lite och jag har fått träna på att ANDAS, vilket i slutändan borde ge mig bättre lungkapacitet ;)

Katarina sa...

Tack Hanna för att du berättar det, det värmer ska du veta:-)

Lydia sa...

Undrar om det där med att välta blomkrukor sitter i generna. Lyra har också lyckats kan jag meddela. ;-)