fredag 2 november 2012

Euforisk!

Finns det något roligare än att träna med en valp? Inte mycket om du frågar mig. Möjligtvis en riktigt härlig lång resa till något varmt och spännande land, men så här i vardagen så slår valpträning allt!

Igår tog jag fram barnpallen  som jag använde för att lära Fixa ingångar med. Jag kunde inte hålla mig längre, jag var nyfiken på hur snabbt Ponyo skulle fatta.

Jag tog fram pallen och Ponyo nosade lite på den. Jag klickade. Sen var det som om hon glömde pallen och bara nosade vid sidan om. Jag lyfte upp pallen och satte snabbt ner den igen. Vips så stod Ponyo med ena tassen på pallen. Klick! Andra tassen på pallen! Klick igen!

Två minuter senare hade Ponyo gått upp på pallen flera gånger och dessutom börjat förstå att hon ska röra på baktassarna! Jag höll på alldeles för länge egentligen, men det var så kul att jag inte kunde sluta! Och Ponyo tyckte också det var kul-och gott. Hon gillar kycklingkorv.  Hon är så lättlärd! Det är en fröjd att träna henne!

Nu ska här storstädas, och sen blir det ett liten pallpass med Ponyo igen. I eftermiddag kommer Ylva och mina får flyttar till Singö så innan hon kommer är det dags för höstens sista vallningspass på hemmaplan.  Som tur var verkar hagproblemen ha löst sig inför nästa säsong, så det blir ett gäng ulltottar för mig i vår också!  Härligt!

1 kommentar:

Eva sa...

Skoj att hon sköter sig den lilla loppan! Träna är kul!!!