söndag 11 november 2012

Grattis Sandra!

Idag följde jag med Sandra till Haninge bk där hon skulle debutera i klass tre! Bilden är från i våras, idag var det rått och kallt och riktigt trist väder. Vide och Sandra gjorde en strålande insats med bland annat  tior på sättande under gång, vittring och hoppapport, och en nia på inkallningen som resultat.

Helhetsintrycket var ett lugnt och balanserat ekipage med fint samarbete på plan. Ingenting syntes av de svårigheter med miljö och andra hundar som Vide egentligen har och framför allt har haft. Jag njöt när jag såg dem tillsammans, det såg så lätt ut. Själv vet jag ju vilket jättejobb Sandra har lagt ner för att få det att funka så bra som det faktiskt gör idag.

Men det där som vissa tror att alla BC:s skulle vara superlätta att träna och tävla med, det stämmer verkligen inte.  Men är man bara som Sandra är tillräckligt envis så kan det gå bra ändå! Super bra jobbat båda två!

Ponyo blev dagen till ära återigen förväxlad med en väldigt storvuxen sheltievalp. Och eftersom det inte direkt är min favoritras så har jag svårt att ta det som en komplimang:-) Sheltivalpen fick iallafall väldigt bra miljöträning med en massa hundmöten och passivitetsträning i klubbstugan. Hon skötte sig som vanligt väldigt bra.

2 kommentarer:

Jeanette, Sly och Maya sa...

Mkt kloka ord om BC-rasen! :-) Härligt att arbetet gett resultat! Kul också och läsa hur du tänker... :-)

Ylva sa...

Sandra är grym!!!!