måndag 19 november 2012

Vallning är en farlig sport...


När jag kom hem från helgens kurs väntade ett mindre trevligt brev på mig ifrån husläkaren.

......MR visar att främre korsbandet har gått av.....

Suck. Vet inte riktigt vad det innebär ännu, ska till ortopeden för att få mer info.

Läste lite om det på nätet...att hoppa upp och ner och stampa frö att skrämma fåren stämmer rätt bra överens på beskrivningen nedan. Har ett minne av att jag landade med sträck knä och då small det till i knäet. Det var inte skönt alls kan jag meddela.

Orsaker till främre korsbandsskada
Situationen som orsakar en skada
på främre korsbandet kan beskri- vas som en häftig inbromsning där riktningen ändras och/eller att det sker en tvär vändning, landning med nästan fullt sträckt ben (höft och knä), vridning och valgisering av knät med foten i marken och knät nära full sträckning. Belastningen vilar då på hälen, knät befinner sig ofta framför kroppen, och överkrop- pen lutar bakåt. Andra mekanismer som kan utlösa skadan är över- sträckning i knät eller en kraftig böjning.  3 kommentarer:

Jeanette, Sly och Maya sa...

Vilken otur!!! Min svägerska råkade ut för samma & fick operera... vet inte om det kan skilja beroende på hur stor skadan är. Hoppas du kryar på dig snabbt!

P.s Hoppas du skriver ett inlägg om helgkursen - nyfiken vad du tyckte :-)

Anonym sa...

Nej vad jobbigt!! Ses imorgon
Mia

Kung Knut sa...

Aj då. Jag har opererat ett korsband som var av men det var för typ 100 år sen. De lagar säkert ihop det fint ska du se!

Ses vi på onsdag?