torsdag 31 januari 2013

Dagen


Gick upp tidigt i morse och tentapluggade. Mellan 9-10 tränade jag i hallen. Bara Fixa fick följa med,  jag kände att vi behövde lite egentid :-)  Med musik i högtalarna tränade vi  rutan, dirigeringsapportering, metallapportering, fjärr och frittfölj. Vad skönt det är att träna till musik!

Dirigeringsmomenten är jättefina, inga omtag och snygga ingångar! I rutan har hon börjat tänka för mycket på sista tiden, och blivit lite osäker på var hon ska vara placerad, så idag blev det många enkla rutskick med utlagd leksak efter rutan.

I frittfölj gnällde hon, men jag var jätteduktig och höll humöret ändå, duktig matte! Även fjärren såg fin ut för det mesta. Om vi gör många skiften på rad kan hon dock gå in lite i vallningsmode ibland och börja göra skiftena lite långsamt. Det måste vi jobba på.

Sen har mina föräldrar varit både hundvakter och kört Nell till ridningen medan jag har tentat och sen handlar presenter till Nell som fyller sju på lördag.  Mina föräldrar är helt underbara och utan dem skulle det vara svårt att få ihop vår vardag just nu. Tack för att ni finns!

Nu ikväll har jag tränat med Ponyo och idag gick vi frittfölj för första gången. Ja så kändes det faktiskt. Hon har verkligen börjat förstå vad det handlar om och är med på noterna. Idag tränade vi tempoväxlingar mellan långsam och vanlig marsch, förutom de vanliga metrarna rakt fram och svängar och snurrar åt båda hållen.

 Även lite hoppstå tränade vi. Här överarbetar hon fortfarande väldigt mycket. Jag trodde att höjdhoppandet skulle minska med tiden och i och med att hon ofta inte får belöningen förrän efter att hon varit still en stund när hon har landat, men inte då. Hon tar i för kung och fosterland och det är gulligt med inte speciellt snyggt som kommande ställande under gång:-) Får fundera vidare där.

1 kommentar:

Sandra sa...

Oj, har du haft tenta redan, det var snabba ryck. Hoppas att det gick bra!

Det måste vara roligt att vara igång med lydnadsträningen med två härliga hundar på sina respektive nivåer. Det är ju vansinnigt kul i början med en ny individ men ack så mycket att träna på, skönt då att kunna plocka fram Fixa och kunna köra flera hela moment. Det har sin tjusning både och!