måndag 28 januari 2013

Lite klagomål:-)

Här lägger jag ut filmer och allt och gör mig till, och så får man inte den endaste lilla kommentar här på bloggen. Även mattar behöver klick och belöning:-)
Idag har jag och Molly och Nell varit i Arningehallen igen. öppenträning med bara okända hundar idag.   Molly och Nell fikar och jag tränar. Fixa har fått träna långt frittfölj, fyra minuter och det gick fint.  Ponyo fick börja med att titta på och bita på ben och sen tränade jag frittfölj och sitt och stå kvar i korta pass.  Hon är jätteduktig att ligga vid sidan om hon har sitt ben. Det var främmande hundar väldigt nära inpå idag och hundar som kampade och lekte. Hon tittade upp lite förstrött och fortsatte sedan att tugga.

I friaföljet har jag ännu inte börjat med att hon ska sätta sig i halterna. Vi tränar raksträckor, svängar åt alla håll och även att snurra flera varv på samma ställe. Vi tränar även på att hitta rätt position när vi växlar mellan olika gångarter.  

Mitt kriterie med Ponyo är att hon inte alls skall ligga på mot benet, utan att vi ska ha en liten luftspalt emellan oss. 99 av 100 belöningar kommer när hon står parallellt med mig i fotposition. Jag jobbar mycket med omvänt lockande  när vi tränar positionen. Hon ska stå still i rätt position även om jag lockar med godis eller leksak. Jag har däremot inte som kriterie att hon måste titta upp hela tiden, tittar hon bort nån sekund då och då så är det ok så länge hon fortfarande har rätt fokus.

Tjingeling!

4 kommentarer:

Hanna aka Lilla My sa...

Skulle vilja vara lika duktig som du, på att vara noggrann. Bra jobbat :)

Katarina sa...

Tack Hanna!

Lydia sa...

Imponerad över att hon kan ligga lugnt och tugga ben medan andra hundar springer runt och leker!

Anonym sa...

Jag läser alla dina inlägg!! Så nu skriver jag det. Jag tror att din idoga träning skall smitta av sig på mig o Honey !!
Kram Mia