onsdag 2 januari 2013

Mål för 2013

Att valla mycket !!
 Fixa ska  äntligen  bli godkänd vallhund, korsbandet som gick av satte stopp för vallhundsprovet som vi egentligen hade tänkt göra i höstas. Problemet är fortfarande att jag har väldigt svårt för att springa/ gå fort på bucklig mark..trampar jag det minsta snett så gör det djävulskt ont och sen haltar jag i tre dagar. Men nu rehabtränar jag ju, så förhoppningsvis har det blivit betydligt bättre tills det är dags.

Glädjas över det lilla!
En helt vanlig liten tävling som varken är internationell eller en rankingtävling måste också kunna göra mig stolt och glad.  Ibland känns det som om inget annat än landslaget eller SM räknas, och att allt annat är ett misslyckande.  Jag tänker inte känna mig misslyckad även fast Fixa aldrig kommer att sluta ljuda, och att det därför troligtvis sätter stop för våra mer högtflygande förhoppningar.  Fixa älskar att träna, jag älskar att träna med henne och hon är en underbar hund att träna med.

Hitta balansen!
Det är en ständig strävan. En balans i livet.  Mellan hundträning och resten av livet. Mellan vänner och familj,  Mellan nytta och nöje. Och mer specifikt inom lydnadsträningen att hitta en bra balans mellan

delar och helhet
explosivitet och harmoni
fart och stadga
höga mål och glädje

Njuta!
Ofta och så mycket det går av min tid här på jorden. En vän till vår familj kommer aldrig att få uppleva 2013. Hans resa har tagit slut.  Ingen vet hur långt tid vi har här på jorden, eller hur lång tid våra vänner, famij eller våra hundar kommer att finnas med oss.  Att leva här och nu, att skratta mycket, njuta mycket och att vara modig. Att våga följa det som känns rätt för mig, i alla delar av livet.

5 kommentarer:

Hanna aka Lilla My sa...

Låter som mål, som de flesta av oss skulle ha. God fortsättning på er!

Anna Hilding sa...

Kloka tankar! Tänk att det ska ta så lång tid innan vi inser de riktiga, viktiga värdena i livet..... Jag känner lika, mer skratt, mer tid, mindre måsten för andras skull. Hoppas vi får vara med hela 2013!

Anna med Grym

Sandra sa...

Så bra skrivet! Ibland är det lätt att glömma vad som egentligen är viktigt i jakten på resultat. Kram Sandra

jenny sa...

I alla delar av livet, så viktigt Katta! KRAM

åsah sa...

jättebra mål! Jag borde också fundera på såna mål för mitt år...

kul att ha tid att läsa bloggar sen jag inte är på facebook hela tiden...