onsdag 9 januari 2013

Nån har börjat bli stor...

...eller ja stor, nu ska vi inte överdriva. Vägde Ponyo på Arninge djurklinik och nu väger hon 10,2 kg. Ganska lite för en femmånaders bc tror jag. Och jag upplever inte alls att hon skulle vara för smal, utan bara liten.

Idag har vi tränat utomhus med Jenny och det gick riktigt fint. Ingångar på planen, stadga och  lite smått och gått. Att komma ihåg:

  • Börja träna små minikedjor varje träningpass
  • Använda social tävlingsbelöning varje träningspass. Dvs beröm, klapp och gos.
Även på beteendet märks det att Ponyo börjar bli lite unghund. Igår var det plötsligt lite läskigt i Arningehallen de första minuterna och hon var tvungen att voffa på en läskig Terv.  Idag har hon voffat på grannen som hon har hälsat på massor av gånger och även skällt på Franziska när hon kom för att hämta Nells kompis Felicia. Så har hon aldrig gjort förut. 

För övrigt är hon världens gosigaste. Vill gärna sitta nära, och borra in huvudet i min tröja, sitta lugnt och bara gosa. Ligga nära i soffan och gärna under täcket i sängen.  Och sätter jag mig på golvet så lägger hon sig genast tillrätta i knäet och bara myser. Det är därför jag tror att det här med sociala belöningar kan fungera på henne.

Fixa stackarn är välmotionerad för tillfället:-)  Hon är Peders springkompis nu när han har börjat springa långrundor. Över två mil i lördags och 1,8 mil igår.  Hon var faktiskt trött på slutet, och det blir hon inte om man "bara" springer en mil.  Trots det blev det lite lydnad idag för henne också, men det är inte lätt att få till någon kvalitet på träningen som underlaget ser ut.  Vi behöver ju kedja och inte småpeta i detaljer, och det blir inte så mycket mer än så på det isiga underlaget.


Inga kommentarer: