tisdag 1 januari 2013

Oups!!! -god jul, gott nytt år och god fortsättning!

Inser att jag inte har skrivit något på en månad. Tiden har inte funnits. December har varit härligt, hektiskt och fyllt av promenader i snön, julmys, fester, mumsande på alldeles för mycket gott och väldigt lite hundträning. Så här såg det iallafall ut någon vecka före jul när jag tränade i Arninge på en öppen träningskväll.  Molly och Nell var med och lekte och fikade och peppade mamsen! Notera underbara Mollys engagemang  när hon filmar oss:-)

Ponyo har just fyllt fem månader och har nästan blivit tam:-)  Hon förstår oftast vad vi vill och imorse var det härligt att kunna promenera med henne lös ner till bageriet här i Vaxholm. Hon fick hälsa på en hund och följde sen glatt med oss igen. Hon äter bättre än tidigare även om hon är långt ifrån glupsk.  Vågig vuxenpäls har börjat synas på ryggen. Hon har blivit duktig på att komma med grejer till mig, och att snabbt komma tillbaks med en kastad belöning.  Med träningen har vi tagit det väldigt lugnt om jag jämför med tidigare hundar, tiden har inte räckt till riktigt. Men jag gillar det jag ser och jag  skyndar långsamt och lägger mycket tid på att ha rätt sinnesstämning i de olika delarna.  Hon är en pärla!

Extra och Fixa har också fått ta det lugnare än vanligt till deras stora förtret. Många missnöjda blickar har jag fått den här månaden:-)  Lite träning i vardagsrummet har det blivit och så en hel del springturer med både mig och Peder men annars har de fått nöja sig med att vara sällskapshundar och inget annat.

Det känns riktigt härligt att få sätta tänderna i ett helt nytt år, men jag väntar lite med att skriva om mina mål och förhoppningar för 2013. Måste fundera lite själv först.


1 kommentar:

jenny sa...

Gullungen!!!!!