måndag 14 januari 2013

What's up?

Idag har hundarna gjort mig riktigt glad. Jag och Fixa hade ett rejält pass på en plogad parkering. Solen sken och Fixa var fokuserad till hundra procent. Vi har ju tränat ruskigt litelydnad på sista tiden och naturligtvis har Fixa blivit lite ringrostig. Men trots uppehållet fungerar en del riktigt fint fortfarande.   Inkallning, dirigeringsapportering, hoppapport, vittring och fjärr fungerar på det stora hela fint. I rutan måste vi nöta placering i ruta och fart till kon.  Platsliggning och sitt i grupp måste vi börja träna igen och ja frittfölj och z:at där finns det ju alltid massor att jobba på för oss. Jag håller på att träna in Hoppstå med Fixa, och det går som en dans, Roligt med lite nyinlärning!

Ponyo då?Jo hon är en liten glädjespridare minst sagt. Idag när jag tog fram blodpuddingen så blev hon så glad att hon började erbjuda hoppstå för fulla muggar. Hon verkar fortfarande tro att det är någon slags höjdhoppnings tävling, och jösses så högt hon kan hoppa den lilla.  Häromdagen började jag klicka för uppsitt från ligg och idag bjöd hon på sitt-ligg skiftet i hundranittio, jag kunde inte annat än att skratta. Jag håller på att döpa ligg, det är fortfarande inte blixtsnabbt, men så länge det sker i en rörelse så köper jag det.  Ingångarna till sidan går riktigt fint och friaföljet går framåt sakta med säkert. Men idag ägnade hon sig först åt att hoppa även vid sidan. Då fick vi träna lite stadga först, och sen gick det bra.

I torsdags visade hon att hon var en vallhund för första gången i träningssammanhang. Jag var i hallen och skulle träna lite efter Jenny och Jessicas kurs. Det var alldeles tyst i hallen men sen skulle en Lapsk vallhund träna fart in i tunneln ifrån en bur. Den skällde väldigt stressat och Ponyo blev helt fixerad. Hon eyeade och stirrade och kunde inte släppa den andra hunden. Får fundera på vad jag ska göra med detta. Hon har inte tidigare brytt sig om andra hundar på plan när de kör lydnad. Även fartiga moment går bra, men det här skällandet gjorde henne nästan paralyserad.

Bild från i höstas. Liten valpis börjar vid det här laget bli ganska stor!

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh, Bat har tendens galen när han ser andra köra i fart, och i morse räckte det med lite konskick... var glad att det inte börjat, och ta tag i det i tid. Dv, gör inte som jag.

Skulle vara så kul att ses, kanske nästa helg?
kram på er!