tisdag 5 mars 2013

Att göra annorlunda!

Perfektionisten kisar lite för att våga gå lite längre sträckor med valpen, kisar lite för att inte se alla små fel som det såklart blir med en valp. Jag gör annorlunda, ganska mycket annorlunda än med Fixa. Det är kul och lite läskigt. Spännande och utvecklande. Det är uthålligheten jag vill åt, vanan att jobba på en stund redan tidigt.

Stund och stund förresten, men för att vara en klickertränare som egentligen hela tiden vill fila på alla små detaljer i friaföljet som  positionen, inte nudda handen, tajta svängar,  full fokus osv, så är jag duktig.  Jag kisar lite och försöker se till helheten.  Inte för att det jag gjort tidigare var fel, och inte för att jag är säker på att det här är rätt, utan för att jag vill testa och utvecklas som tränare.

Just nu jobber jag mycket med  de olika gångarterna i friaföljet, och växlingarna däremellan. Långsam march är svårast tycker Ponyo, ibland blir det lite vingligt, med ofta blir det riktigt rakt och fint. Varje pass jobbar jag med alla tre gångarter för att hon ska bli lika bekväm med alla tre.

En annan grej jag prövar är att inte dra upp henne så mycket i aktivitet. Tror aldrig jag har belönat någon hund så lugnt och tråkigt i frittfölj som jag gör med Ponyo. Och hon älskar inte frittfölj heller, hon tycker mer att det är lite småtrevligt. Känns också läskigt eftersom jag är van vid en hund som är på. Men jag väntar med att lägga in en högre växel, och spar den tills den eventuellt behövs.

Framåt går det men i sakta mak. Det blir ingen tävlingsstart vid tio månader om man säger så:-) Men vi jobbar långsiktigt och det lönar sig förhoppningsvis.

Nä nu får det vara färdigbloggat:-) Klockan är 22:30 ochjag ska titta på "Girls" på TV.
Tjingeling!

2 kommentarer:

Sandra sa...

Låter klokt! Och roligt och modigt att prova något nytt!

Hanna aka Lilla My sa...

Klokt tänkt. Tänker i samma banor med Xanté. Ser redan nu att han är mammas pojke. Het som bara den, så vi tar det varligt och aldrig några "roliga" belöningar :)