fredag 22 mars 2013

Lite känslig

Jag har alltid sett Ponyo som väldigt kavat. Eller lagom kavat. Hon är glad och nyfiken och trygg, men hon är ändå lätt att hindra från att utforska den där nyfikenheten vid olämpliga tillfällen. För några dagar sedan när jag tränade med Ponyo här inne och Fixa och Extra var ute på tomten, så blev jag lite irriterad eftersom Fixa satt och skällde vid den ena dörren och Extra krafsade på den andra. Jag öppnade en av ytterdörrarna och skällde lite på dem och tänkte inte mer på det. Men nästa träningspass med Ponyo märkte jag att hon var lite låg, inte riktigt sig själv. Nu är vi efter två pass tillbaka till vanliga glada Ponyo, men det gav mig helt klart en tankeställare.

Fixa har aldrig varit känslig för om jag har muttrat lite åt nåt barn eller en annan hund när hon är i närheten. Hon fattar liksom att det inte har med henne att göra. Men Ponyo tyckte det var jobbigt, trots att jag var glad och positiv under själva träningen  så blev hon påverkad. Skärpning Katarina med andra ord!


1 kommentar:

Ylva sa...

Välkommen i klubben! India är jättekänslig för om jag skäller på ngn annan Jag önskar att hon kunde förstå när det inte gäller henne men nej! Svårt det där......och inte hjälper det att jag lite lätt irriterat säger "men India du VETju att jag inte skäller på dig" ;-)