onsdag 13 mars 2013

På skaren

Vad härligt det är nu när skaren är så hård att  varken jag eller hundarna sjunker igenom den.
Nu slipper jag halka omkring på den plogade isen när vi går på isarna, och när vi går på golfbanan slipper vi trängas med ilskan skidåkare.
 Nästan varje dag stuvar vi in oss i bilen och åker till golfbanan eller till nån sjö. Där finns mycket mindre vilt och jag behöver inte ha järnkoll på Fixa hela tiden. Solen har  visat sig nästan varje dag nu och jag njuter i fulla drag.

Något lite lustigt hände häromdagen. Jag hade haft teori med min tävlingslydnadkurs här hemma och pratat om vikten av att kedja och så vidare.  "Ska köra ett liten uthållighetspas med Ponyo" tänkte jag , men vips så hade jag börjat med stå-ligg skiftet i fjärren istället och börjat träna henne att frysa nosen på en post-it lapp.  Ha, ha här säger jag att man inte få glömma uthållighetsträningen osv och så håller jag mig inte till planen själv.

Ponyo var superduktig, vi fick till flera skiften med fina låsta bakben. Att frysa nosen på post-it lapp var lite svårare. Nu markerar hon den, och försöker titt som tätt apportera den. Ponyo tyckte också kul med nåt nytt.

I morgon blir det träning i Arningehallen med både Fixa och Ponyo, det var länge sen sist!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var på rösjö isen idag. Helt fantastiskt underbart!! Så skönt att kunna gå vid sidan av den plogade banan och raca med bollen tyckte Honey! Tack för senast förresten vi hade ett rintigt bra pass i hallen igår o det känns kul igen! Ses på fredag. Kram

Katarina sa...

Härligt Mia!