onsdag 6 mars 2013

Vardag!

Motionera hundar, åka till skolan, hem igen och aktivera hundar, hämta barn, laga mat, hjälpa till med läxor, städa, tvätta, plugga, sova.  Så ser mitt liv ut för tillfället. Senaste tiden har jag haft noll socialt liv, inte hunnit träna med hundarna någon annanstans än hemma i vardagsrummet. men jag hoppas och tror att min idoga miljöträning under hösten gör att jag kan slöa lite med den biten fram till i vår då kvällarna blir långa och ljusa.

Just nu tränar vi på att hålla isär sitt, ligg och stå. Vi tränar stadga i både sitt, ligg och stå och jag tänker elit-zätat och tränar Ponyo på att låsa blicken framåt när jag är bakom henne.

Vi jobbar med friaföljet, alla svängar och alla gångarter, har även börjat lägga in halter vilket gick oförskämt lätt. Hon sätter sig oftast rakt. Jag tror det beror på att hela hon är väldigt rak vid min sida och då hamnar hon rakt automatiskt, däremot hamnar hon för långt bak då och då.

Vi jobbar med metallapporteringen, gripandet börjar bli riktigt snabbt. Lite ingångar med apporten, lite håll fast när jag tar på apporten och viftar med leksak och korv har vi också hunnit med, Jag har börjat lägga in kommando även här.

Sitt upp jobbar vi också med. Jag vill att hon tar sats och hoppar upp med båda tassarna parallellt. Vi är inte riktigt där ännu...

Nästa projekt blir att börja nosa på vittringen, kommer köra samma metod som med Fixa, att börja med att markera rätt pinne genom att frysa med nosen över rätt.  Och när snön är borta börjar vi träna rutan. Har inte riktigt bestämt mig för vilken metod jag ska köra där. Lydnad är kul!

 Och så är vi anmälda till vallningskurs, måste bara fixa får också. Fixa och jag längtar!
Annars har vi gått mycket på isen, både på Rösjön och Rönningesjön. Härligt när man har en jaktgalning som Fixa. Där funkar det att ha henne lös och hon kan springa av sig rejält med lillesyrran som hon leker med mer och mer.  Skönt att slippa ha en lång lina släpandes efter henne som hon måst ha på Bogesund pga allt vilt.

4 kommentarer:

Sofia sa...

Även om det inte är så socialt liv så låter det inte så tokigt ändå!

Roligt att läsa hur det går framåt med Ponyo. Ses måndag!

Ylva sa...

Känner igen mig i ditt vardagsslit. Jobbigt men också ganska härligt! Vi måste ses snart! Hör av er om ni vill köpa tackor från Björkö.

kram!!!!

Katarina sa...

Det verkar som om Jenny har fixat får som vi ska hämta i Norrköping, men tack ändå!

Sandra sa...

Fullt upp minsann men samtidigt omväxlande. Och det kräver olika typer av "energier" så att hålla på med hundträning kan ju verkligen göra att man kopplar av helt från allt annat samtidigt som det är så kul. Låter som du och Ponyo har kommit långt med många bra grunder!