tisdag 30 april 2013

Häftigt!

Lyckopillret Lyra med matte Lydia

Eva instruerar Jenny och Kajsan har full koll på fåren
Igår träffade Ponyo får för första gången sedan i november. Det var fantastiskt att se att hon direkt var intresserad av fåren trots att det var så länge sen hon ens såg ett får. Vi körde två korta pass hos fåren och redan på andra passet kunde vi se att hennes koncentration hade ökat och hon kunde gå lugnt och koncentrerat mot fåren.  Imorgon får vi förhoppningsvis hem våra får och jag kommer att ha gott om tid att träna fram tills nästa kurstillfälle.

Jag kommer att jobba med att få henne att röra sig lugnt och koncentrerat mot fåren och även försöka få fram flanker. Vi ska även träna "stanna kvar" när jag går runt fåren och träna på "lägg dig"
Det var också roligt att träffa kullsyskonen Lyra, ett fullkomligt lyckopiller, fina Speed och Evas charmiga Hassel och naturligtvis mamma Kelli.


Och det var fantastiskt att se Jennys fina Kasja med fåren, vilken naturbegåvning!
Idag har Pony dessutom gått 45 sekunder frittfölj utan belöning, gjort fina ställande och lägganden under gång och så har vi filat på fjärrskiften stå-ligg och stå-sitt. Hon är en pärla!

På filmen nedan tränar vi att gå rakt mot fåren, att lägga sig och att bli inkallad bort ifrån fåren. Jag försöker även få fram lite flanker i slutet. Fåren står i en hörna av hagen och syns inte i bild. Och det är ingen actionrulle direkt men om du är nyfiken på hur nybörjarträning kan se ut så kan den vara sevärd!


Inga kommentarer: