måndag 22 april 2013

Jag vill inte välja!

Jag vill hinna med mina barn. Läsa sagor för dem, äta middag tillsammans, lyssna på dem och samtala med dem, följa med på deras aktiviteter, göra utflykter på helgerna, finnas här när de somnar, och när de vaknar.

Jag gillar att ha det någorlunda snyggt hemma. Jag är absolut inte pedant, men jag har inte totalt gett upp trots att jag krigar mot grus och hår från tre hundar. Jag vill inte att allt bara ska vara praktiskt, utan också se hemtrevligt och mysigt ut.

Jag älskar dessutom rosor, pioner, lavendel, stenkyndel, kantnepeta och förgätmigej. Jag älskar när de första lökarna tittar fram på våren. Jag vill ha krukor med härliga kryddörter på tomten och jag vill ha så mycket rosor att det bara är att plocka in. Hela de här helgen har vi krattat, klippt, rensat och röjt på vår lilla tomt. Mysigt!

Jag vill hinna med skolan ordentligt, jag vill helst inte ha c, d, eller e i betyg utan a eller möjligtvis b. Jag vill lära mig så mycket som möjligt för att sen kunna bli världens bästa lärare.

Jag vill inte bara ha hundar, utan också hinna träna dem. Helst alla tre och helst i flera grenar samtidigt. Jag vill inte att de ska vara ensamma för mycket och jag vill att de ska gå minst en promenad på över en timme varje dag. Jag ska snart få får igen, och för att hinna valla kommer det bli tidiga morgnar framöver, samtidigt som jag inte vill missa morgnarna med Molly och Nell. Eller så blir det träning på kvällarna, och där krockar det också med tiden med barnen och med Peder. Visst kan de följa med, men det finns även läxor som ska hinnas med och så ska de komma i säng i någorlunda tid.

Sen vill jag hinna vara social också träffa lite vänner. Det har jag misslyckats totalt med i vår. De få tider jag har kunnat har ingen annan kunnat...lite studiekompisar blir det ju såklart för då pluggar vi och är lite sociala samtidigt.

Sen var det det där med träning. Egen träning, springa, gå på pilates osv. Även det har misslyckats den här terminen. Hinner inte först springa med Fixa och Extra och sen gå promenad med Ponyo, funkar inte. Och löpbandet nere i källaren har inte lockat den här våren, mer att sjunka ner i soffan en stund och somna framför en film.

...sen har jag visst en man också som jag vill hinna göra något med ibland. Att göra något utan hundar och barn tillsammans då och då. Gå ut och äta, gå på bio, åka iväg en weekend.....

Hur får sjutton ska jag få ihop mitt liv? Hur lyckas andra, eller gör de det?


5 kommentarer:

Sandra sa...

Nej det är nog en omöjlig ekvation... kanske man får prioritera vissa delar mer i perioder. Svårt när man vill mycket fast samtidigt roligt att fylla sina dagar med sånt som ger mycket! " Good enough" är nog ett bra motto.

Hanna aka Lilla My sa...

Det gör man inte. Man får prioritera, vilket i mitt fall blir hundarna, eftersom vi inte har några barn. Nöje och vänner hinns liksom inte med, så då är det tur att ens nöje är hundarna och vännerna träffar man på tävlingar :)

jenny sa...

Jag som inte har några barn tycker det redan nu är svårt att hinna med i ett för mig lagom tempo och ha en balans mellan aktivitet, arbete, vila och återhämtning. Jag antar man får superkrafter när man blir förälder !
:-) Det har jag alltid antagit, stämmer inte det säger du?
KRAM

Ylva sa...

Hihi Jenny! Nä, inga superkrafter.....men en ständig kamp att försöka att räcka till och en ständig känsla att inte göra det :-( Känner fullständigt igen mig, Katarina! Kram!

Jessica sa...

Oj vad man känner igen sig :) Jag har ju bara två hundar men fyra barn i stället. Nu pluggar jag inte längre men då jag gjorde det kunde jag med facit i hand sänkt kraven rejält.Idag spelar det inte nån roll att jag hade högsta betyg i alla kurser och tänk vad mycket rolig hundträning jag kunde ägnat mig åt om jag pluggat mindre :)Sen har jag turren att vara väldigt morgonpigg så en hel del träning blir innan familjen vaknat på helgen...