måndag 8 april 2013

Lycka!

Fördelar och nackdelar med inomhusträning fick jag se prov på idag. Det känns fantastiskt bra att trots att jag inte har tränat med främmande hundar på 1,5 månad så får jag nu betalt för all störningsträning med hundar vi jobbade med i höstas och i början av året.

Nu ikväll tränade jag på gatan här utanför och plötsligt kom en kvinna med sin storpudel gående förbi ganska nära. Ponyo såg pudeln och reagerade över huvudtaget inte. Hon tittade på hunden nån sekund och ville sen fortsätta att jobba med mig. Hon blev varken spänd, intresserad eller tappade kontakten. Hade hon varit människa hade hon ryckt på axlarna och sagt "jag struntar väl i andra hundar". Hon var lika duktig när främmande människor gick förbi, och vi kunde tom träna på att hålla blicken framåt när jag stod bakom henne, trots att det gick människor förbi. Vilken lyckokänsla det gav!

En annan konsekvens av all inomhusträning såg jag också idag. Vi tränade lite frittfölj här utanför och helt plötsligt gick hon inte vid sidan utan tog ett skutt bort från mig. Orsakentill det  såg jag snabbt, jag hade gått i en minimal vattenpöl, och sånna kan man väl inte gå i tror Ponyo:-)1 kommentar:

Jeanette, Sly, Maya och Joy sa...

Ni har verkligen lyxigt med era inomhushallar så nära :-) Kanoners att hon inte bryr sig om andra hundar, eftersom vi bor i Sverige så kommer nog vattenpölen inte vara ngt långvarigt problem ;-)