fredag 12 april 2013

Stjärna i kanten och bakläxa!

I onsdags fick Ponyo agera kurshund för första gången. Jag visade grundträningen av de olika delarna i apportering, ingångar m.m   Jag glömde nästan att det var Ponyo jag visade med istället för Fixa, och körde på som vanligt. På en och en halv meters avstånd från två hundar hon inte tidigare hälsat på jobbade hon på helt suveränt utan att bli det minsta störd av publiken. Hon var så duktig! Värd en guldstjärna.

Idag var hon på pensionärspromenad med mina föräldrar. Cirka 20 pigga pensionärer, två timmars skogspromenad och Ponyo uppförde sig inte. Hon gnällde hela tiden, drog i kopplet och var allmänt stressad.  Hon har dessutom ätit dåligt de senaste dagarna. Kan det vara löp på gång? Eller var det bara jobbigt att gå med en så stor grupp utan att kunna ha kontroll på alla?  Nästa vecka är det ny pensionärspromenad med då blir det Extra som får följa med meddelade mina föräldrar. Och jag förstår dem! Pensionärspromenader är nog inget för en bordercollieunghund, men jag är så tacksam för all hjälp jag har fått med hundpassning under praktikperionden. Mina föräldrar är bäst! Och har fått väldigt bra kondis sen de flyttade till vaxholm. Aldrig en sur min när de blir invaderade av tre bortskämda hundar som tigger, hoppar och smutsar ner möblerna.


2 kommentarer:

Eva sa...

Hon ser så fin ut, ser fram emot att få träffa er!!!

Hanna aka Lilla My sa...

Vilken duktig liten tjej :)