söndag 19 maj 2013

Bäääääää!!!!!

I onsdagskväll rymde fåren. Snälle Lasse som bor ute vid vandrarhemmet ringde mig och berättade att ett får var utanför hagen.  Snart fick jag även sms och facebookmeddelanden från andra håll. Lagom till att jag hann fram till hagen fick jag se ett fjärde får hoppa över staketet, till 25:an och utfrån hagen. Fastnade lite på mitten först, men tog sig sedan över. Tillsammans med Lasse och Fixa fick jag in gänget igen. Jag stängde av öppningen till 25:an och åkte hem.

På torsdagkväll när jag sitter och stressar med hemtentan som ska in så ringer det.  Fåren är ute, igen! Annika och  Jenny åker dit och stoppar in hela gänget i en fålla för natten, vid 22-tiden åker de därifrån.

Halvsju på morgonen får jag ett meddelande från Bogesunds ridskola: "Dina får är i vårt ridhus, vore bra om ni kunde hämta dem!"
Kastar mig på telefonen och får tag i Annika och Jenny, får iväg Molly och Nell till skolan och kastar mig in i bilen. Med gemensamma krafter vallas de ner till vår hage igen och sen börjar operation säkra hagen!

Vid 21-tiden samma kväll var jag hemma igen. Då är fåren klippta tack vare Jocke som kom och klippte gänget medan jag hjälpte till att hålla dem. En tjock eltråd är över de andra trådarna   runt hela hagen, och ett elnät så att fåren inte kan komma in i 25:an när vi inte är där.

På lördag fortsätter jag och Annika att greja med hagen tillsammans med Peder.  Och allt jag borde ha gjort fredag och lördag hanns inte med. En kurs fick ställas in och hundarnas träning har blivit obefintlig. Dessutom är huset ett bombnedslag och nu sitter jag och stressar med två skoluppgifter som måste lämnas in idag.

Håll nu tummarna för att fåren håller sig i hagen för annars kan vi inte ha dem kvar!

Inga kommentarer: