tisdag 14 maj 2013

Hundträning!

Älskar "min träningsplan" nere vid Norrhamnen här i Vaxholm.  Jag får nyttig oväntad störningsträning vid varje träningspass. Nästan alltid går det någon förbi eller tom över planen med en främmande hund, människor står och tittar eller står i närheten och pratar och tittar på vattnet. Det har aldrig hänt att någon hund kommit framspringande eftersom i stort sett alla har sina hundar kopplade.  Så perfekt att få tävlingslika störningar på hemmaplanen! I love it!

Vi fortsätter att ta det lugnt med vallningen. Vi tränade i lördags och nu idag åkte vi ner en sväng igen.  Först körde jag en mindre bana med Fixa där jag försökte stå kvar så mycket som möjligt i mitten. Det gick riktigt bra, hon har lite svårt att göra korta comebye, när jag säger framåt, så vill hon gärna längre och lyssnar inte direkt, men annars gick det bra. Fixa fick avsluta med att fösa in fåren i 25:an, och så var det Ponyos tur.

Det går framåt där med. Lättare att få till Läggdig idag, ännu mer kocentration på fåren och bara lite fårbajsätande mellan varven. Mer fina flanker än försök till framrusningar. Kul!
Nu ska jag fortsätta att skriva hemtenta. Dessutom har jag fått världens bokidé, och nä det handlar faktiskt inte om hundar:-)

Inga kommentarer: