fredag 3 maj 2013

Lycka i fårhagen!

Fixa är så lycklig över att få valla igen och jag tycker att det är superkul att vara igång, hoppas vi kan få tillgång till lite större mark då och då bara, för det kommer behövas för att få till kvalitativ träning med henne.

Efter lite lugn träning med Fixa fick hon ta in fåren i 25:an. Jag lade lite hö i ena hörnet och så tog jag in Ponyo.  Vi började med att gå rakt mot fåren och träna på "lägg dig" Hon höll ett lugnt fint tempo (skritt) och var stundtals mycket koncentrerad. Hon stannade självmant flera gånger och lade sig på mitt kommando. Att få henne att komma var svårare nu, jag kallade på henne med hon låg kvar och stirrade på fåren.  Jag fick ropa igen och då kom hon.

Vi fick även till några fina och ganska långa flanker.  Vid två tillfällen "spratt hon till" och ville fram mot fåren med helt fel attityd, då var det väldigt lätt att med rösten få henne på andra tankar. Det är viktigt att jag kommer ihåg att Ponyo är en annan typ av hund än Fixa och att jag inte tar i för mycket, det behövs inte just nu iallafall. En annan viktig sak att tänka på är att de här nya fåren blir påverkade av hundarna på ett mycket längre avstånd än den gamla flocken. Därför är det viktigt att vi håller ett ordentligt avstånd i 25:an så de inte känner sig trängda.

Jag vågar nästan inte skriva att det känns så här bra med Ponyo, jag är medveten om att när hon tänder till mer kanske hon blir urjobbig. Vågar inte riktigt tro att det kan kännas så här behagligt med en nybörjarhund. Men som sagt nu stod fåren i ett hörn och tog bara några steg hit och dit, vi får e hur det går när fåren är mer i rörelse.

Sitter här och hoppar vid datorn och vill tillbaks till hagen och träna mer!


1 kommentar:

Kung Knut sa...

Visst är det härligt att vara igång!